Μπορεί μέχρι σήμερα να έμοιαζε απίστευτο αλλά σύντομα θα είναι αληθινό. Ο λόγος φυσικά για ένα νέο σύστημα το οποίο θα μπορεί να παρακολουθεί τα αεροπλάνα από το διάστημα!

Σύμφωνα με τo airnews.gr  ένα νέο σύστημα το οποίο παρακολουθεί τα αεροπλάνα από το διάστημα κάνει ντεμπούτο στη Malaysia Airlines, τρία χρόνια μετά από εκείνη την μυστηριώδη εξαφάνιση της πτήσης MH370. Ο  αεροπορικός κολοσσός ανακοίνωσε μια συμφωνία που προβλέπει τον εντοπισμό των αεροσκαφών της οπουδήποτε στον κόσμο!

Για την ακρίβεια, αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις των αεροσκαφών της θα είναι πάντα γνωστές, ακόμα και πάνω από απομακρυσμένους ωκεανούς και τις πολικές περιοχές, σύμφωνα με την Aireon LLC, μία από τις εταιρείες που θα παραδώσει την πρωτοποριακή αυτή πλατφόρμα.

Διαβάστε ακόμα:  Skyscanner: Πετάξτε τον Ιούλιο με απευθείας πτήση από Αθήνα για Σαντορίνη μόλις με €23!

Σύμφωνα και με την ανακοίνωση της Malaysia Airlines, η εταιρεία έχει συμφωνήσει με τις Aireon LLC, SITAONAIR και FlightAware LLC, που θα της επιτρέψουν να παρακολουθεί την κυκλοφορία στον αέρα σε ολόκληρο τον κόσμο,και με το Bloomberg μάλιστα να αναφέρει πως το σύστημα θα αρχίσει να λειτουργεί το επόμενο έτος.

Να σημειωθεί βέβαια ότι για πρώτη φορά στα χρονικά μια  αεροπορική εταιρεία εισαγάγει τέτοιο σύστημα.

ΠΗΓΗ: www.airnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ