Αν προσπαθούσαμε να μετρήσουμε τα νησιά της Ελλάδας ίσως και να χάναμε το μέτρημα. Κατοικημένα, ακατοίκητα, μικρά ή μεγάλα τα ελληνικά νησιά είναι παράδεισος και κανείς δεν αμφιβάλλει για αυτό. Εμείς στην ομάδα του travelstyle ανακαλύψαμε έναν ακόμη και σας προτείνουμε αν βρεθείτε στην Πάτμο, τους Λειψούς ή την Κω να το επισκεφθείτε παίρνοντας ένα σκαφάκι και πιστέψτε μας το τοπίο θα σας μαγέψει. Ο λόγος γίνεται για το μικρό σμαράγδι των Δωδεκανήσων, το Μαράθι.

Το Μαράθι

Το Μαράθι ή Μάραθο είναι ένα μικρό νησί-στολίδι των Δωδεκανήσων, το οποίο τον χειμώνα έχει μόνο 3 αδέρφια ως μόνιμους κατοίκους. Παρά την ερημιά και την απομόνωση που μπορεί να καλούνται να αντιμετωπίσουν αυτά τα τρία αδέρφια τον χειμώνα, το καλοκαίρι το νησί αλλάζει τελείως όψη και σφύζει από ζωή. Το Μαράθι έχει έκταση ίση με ένα μεγάλο οικόπεδο,-355 στρέμματα. Έχει έναν οικισμό που κατοικείται θα βρείτε δύο ταβέρνες και κάποια ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οποία ανήκουν στα 3 αδέρφια του νησιού.

- Advertisement -

Το Μαράθι ενδείκνυται για εκείνους που θέλουν να περάσουν τις διακοπές τους σε ένα ησυχαστήριο, σε έναν τόπο παρθένο που δεν έχει επέμβει ανθρώπινο χέρι. Φύση, μπλε και πράσινο εναλλάσσονται κάθε λεπτό, ενώ έννοιες όπως καυσαέριο, μποτιλιάρισμα και ρολόι μένουν πίσω σας. Η μόνη “φασαρία” που θα συναντήσετε σε αυτό το μαγευτικό σανατόριο είναι τα κουδουνάκια από τις κατσίκες που βόσκουν αμέριμνες.

Ανακαλύψτε και τον Πολύαιγο, το ακατοίκητο νησί του Αιγαίου με τα κρυστάλλινα νερά.

Ένα μοναδικό μέρος για να ξεφύγετε από την βουή της πόλης, το μποτιλιάρισμα των αυτοκινήτων αλλά και τα καυσαέρια. Θα πρέπει όμως να προνοήσετε με όλα τα απαραίτητα κατά την επίσκεψη σας στο Μαράθι, καθώς δεν διαθέτει τις διευκολύνσεις ενός μεγαλύτερου νησιού (όπως ένα atm για παράδειγμα). Λόγω της έκτασης του νησιού, θα βρείτε μόνο μια ανοργάνωτη παραλία, με άμμο και καταπράσινα κρυστάλλινα νερά.

Η ιστορία του νησιού

Το 1977 μια οικογένεια αποφάσισε να κατοικήσει και να δώσει ζωή στον τόπο που έως τότε δεν είχε ρεύμα, ούτε νερό αλλά ούτε και δέντρα.

Με πολλή προσωπική εργασία και μεράκι, το ζευγάρι με τα δυο του παιδιά κατάφεραν να δημιουργήσουν μια μικρή καταπράσινη όαση, η οποία τους θερινούς μήνες φιλοξενεί αρκετούς επισκέπτες. Μετά από πολλά χρόνια, το νησί ακόμα συντηρείται από την συγκεκριμένη οικογένεια που γνώρισε και αγάπησε το Μαράθι, όταν ακόμα εκείνο ήταν ένας ακατοίκητος τόπος.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ