Μαυρίκιος: Η απόδειξη του εξωτικού προορισμού!

Ο Μαυρίκιος είναι ένας από τους πιο γνωστούς εξωτικούς προορισµούς, ένας πραγµατικός παράδεισος, ένα µεγάλο νησί µε ανάγλυφο στην ενδοχώρα, σταυροδρόµι συνάντησης διαφορετικών πολιτισµών και κουλτούρων µε αποτέλεσµα η επιρροή τους να είναι έντονη ακόµη µέσα από την αρχιτεκτονική, τη γαστρονοµία, τη τέχνη, τη µουσικά κ.α.

Κοραλλιογενείς ύφαλοι που σχηµατίζουν λιµνοθάλασσες µε κρυστάλλινα νερά κοσµούν τις ακτές του Μαυρίκιου, ενώ τα ξενοδοχεία και τα resorts του δικαιώνουν τον όρο luxury destination.

Μαυρίκιος, Ινδικός Ωκεανός

Από την Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]), Photo: Shutterstock

Οι εμπειρίες που θα ζήσετε στο Μαυρίκιο

Το ψάρεµα σε ανοιχτή θάλασσα (deep sea fishing) αποτελεί µεγάλο τοπικό «πάθος». Μάλιστα, από τον Νοέµβρη ως τον Απρίλιο όλα τα µεγάλα ξενοδοχεία οργανώνουν µε δικό τους σκάφος εξορµήσεις προς αναζήτηση καρχαριών, κιτρινόπτερου τόνου και µπαρακούντα.

Πέρα όµως αυτό, αξίζει να αφιερώσετε χρόνο για να εξερευνήσετε την ενδοχώρα, µε 4×4 εννοείται, αφού το οδικό δίκτυο είναι συχνά «της περιπέτειας»… Για τους λιγότερο τώρα extreme τύπους, το νησί επιφυλάσσει αξέχαστες spa εµπειρίες ενώ πολύ ενδιαφέρον είναι και το shopping, καθώς ο Μαυρίκιος έχει παράδοση στα πλεκτά και τα υφάσµατα. Ρούχα, κεντήµατα, ηµιπολύτιµοι λίθοι και λίθινα διακοσµητικά αντικείµενα, θα τα βρείτε σε αφθονία και πολύ ανταγωνιστικές τιµές!

Διαβάστε ακόμα:
4 προορισμοί του κόσμου που η άνοιξη τους πάει πολύ!
Μαυρίκιος ταξίδι

Πότε να πάτε στο Μαυρίκιο

Το κλίµα είναι τροπικό και ο καιρός ευµετάβλητος. Από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο θα συναντήσετε τυφώνες. Οι καλοκαιρινοί µήνες εκεί είναι από τον Οκτώβριο µέχρι το Πάσχα και έχουν ζέστη και υγρασία – είναι η εποχή του game fishing. Αν πάτε χειµώνα (Ιούλιο-Σεπτέµβριο) οι θερµοκρασίες και η υγρασία πέφτουν – όπως και οι τιµές!

Πως να πάτε

Από Αθήνα θα φτάσετε στον Μαυρίκιο µε συνδυαστική πτήση της Emirates (www.emirates.com) και της Air Mauritius (www.airmauritius.com) µε ανταπόκριση στο Ντουµπάι και µέση τιµή €872/ µε επιστροφή.

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ