Στο Ναύπλιο θα λάβει χώρα η μεγαλύτερη έκθεση πολυτελών σκαφών στον κόσμο από τις 29 Απριλίου εώς τις 2 Μαΐου. Πρόκειται για το 4ο Mediterranean Yacht Show που διοργανώνει η Greek Yachting Association στο οποίο θα λάβουν μέρος περισσότερα από 90 πολυτελή σκάφη, από τα ωραιότερα στον κόσμο.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού Yacht Show είναι ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

Φέτος αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και εξαιρετική τιμή για το εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar να συμμετέχει στην κριτική επιτροπή του Διαγωνισμού διαμέσου του συνιδιοκτήτη του κ.Περικλή Μπελίτσου, ανάμεσα σε ιερά τέρατα της γαστρονομίας όπως οι βραβευμένοι με αστέρι Michelin Έκτορας Μποτρίνι και Λευτέρης Λαζάρου.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού “YachtShow” είναι ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση. Μια επική μάχη αναμένεται μεταξύ των διαγωνιζομένων, στην οποία τα πιάτα έχουν εμπνευστεί από παραδοσιακές  Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα κι έχουν μετουσιωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης.

Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί έναν  πολύ όμορφο τρόπο διαφήμισης της γαστρονομικής μοναδικότητας της Ελληνικής κουζίνας, της προσφοράς της στην παγκόσμια κουζίνα, καθώς και του υψηλού επιπέδου ταλέντου που βρίσκεται στα κουζίνες των έξοχα επανδρωμένων yacht των Ελληνικών θαλασσών. Φέτος ο διαγωνισμός υπόσχεται να είναι πιο καυτός από ποτέ, με το πάθος για ευρηματικότητα να προκαλεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την πενταμελή κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τους μέντορες της γαστρονομίας Έκτορα Μποτρίνι και Λευτέρη Λαζάρου. Η αποστολή τους να ονομάσουν τους νικητές σε κάθε κατηγορία αναμένεται δύσκολη καθώς το επίπεδο ταλέντου αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Για άλλη μια φορά στους σπόνσορες, το DomaineSkouras ένας από τους καλύτερους παραγωγούς Ελληνικών κρασιών, θα υποστηρίξει τη συναρπαστική αυτή πρόκληση των Chef, γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ και για το οποίο είμαστε ευγνώμονες.

Διαβάστε ακόμα:  Eurowings: Σε νέες ακυρώσεις πτήσεων προχωράει η αεροπορική εταιρεία

Επίσης μαζί μας αυτό το χρόνο, στη λίστα των χορηγών προστίθεται το βραβευμένο εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining|Wine Bar.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ CHEF’S COMPETITION

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού είναι: «Ωμοφαγικά πιάτα με βάση τα ελληνικά προϊόντα». Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα δεν πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία άνω των 45-47C°, ενώ κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν αφυγραντήρα τροφίμων. Τα πιάτα δεν χρειάζεται να σερβίρονται απαραιτήτως κρύα αφού μπορούν να ζεσταθούν σε μπεν-μαρί.

Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων. Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως.

Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα θα παράγει εξαιρετικές δημιουργίες. Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 5 κριτές, ανάμεσα στους οποίους οι βραβευμένοι με Michelin Star Ettore Botrini και Lefteris Lazarou και ο συνιδιοκτήτης του 3SIXTY Περικλής Μπελίτσος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ