ασφαλείς αεροπορικές πτήσεις

Η ζήτηση για μια θέση σε ιδιωτικά τζετ έχει αυξηθεί στη Μόσχα και οι πλούσιοι Ρώσοι αναζητούν τρόπο να φύγουν από τη χώρα, μετά την ανακοίνωση του Πούτιν για επιστράτευση ενώ αυστηροί είναι και οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας.

Οι επιβάτες λέγεται ότι κατευθύνονται κυρίως προς την Αρμενία, την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν, οι οποίες επιτρέπουν στους Ρώσους την είσοδο χωρίς βίζα. Πληρώνουν από 25.000 έως 30.000 ευρώ για μια θέση σε ιδιωτικό αεροπλάνο, ενώ η τιμή ενοικίασης ενός οκταθέσιου τζετ κυμαίνεται από 80.000 έως 140.000 ευρώ, δηλαδή πολλές φορές ακριβότερα από το κανονικό ναύλο.

«Η κατάσταση είναι απολύτως τρελή αυτή τη στιγμή», δηλώνει ο Yevgeny Bikov, διευθυντής μιας εταιρείας ιδιωτικών τζετ. «Θα λαμβάναμε 50 αιτήσεις την ημέρα – τώρα είναι περίπου 5.000» σημειώνει. Ο Bikov δήλωσε ότι η εταιρεία του άρχισε να ναυλώνει μεγαλύτερα εμπορικά αεροπλάνα σε μια προσπάθεια να καλύψει τη ζήτηση και να μειώσει τις τιμές. «Όμως, απλώς αδυνατούμε να βρούμε αρκετές θέσεις για όλους», είπε, προσθέτοντας ότι η φθηνότερη θέση σε ναυλωμένο εμπορικό αεροπλάνο για το Ερεβάν κοστολογείται σε περίπου 200.000 ρούβλια (3.000 ευρώ).

Η FlightWay, η οποία προσφέρει πτήσεις με ιδιωτικά τζετ, δήλωσε ότι παρουσιάζει αύξηση των αιτήσεων για πτήσεις χωρίς επιστροφή προς την Αρμενία, την Τουρκία, το Καζακστάν και το Ντουμπάι. «Η ζήτηση έχει αυξηθεί κατά 50 φορές», δήλωσε ο Eduard Simonov, επικεφαλής της εταιρείας. Ο ίδιος δήλωσε πως η διαθεσιμότητα τζετ προς ενοικίαση ήταν σοβαρά περιορισμένη μετά την επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο στη Ρωσία λίγο μετά την έναρξη της σύγκρουσης, οι οποίες απαγόρευαν τη μίσθωση ή την ασφάλιση αεροσκαφών για χρήση στη Ρωσία.

Διαβάστε ακόμα:  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία

«Όλες οι ευρωπαϊκές εταιρείες ιδιωτικών τζετ έχουν εγκαταλείψει την αγορά. Η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά τώρα και οι τιμές είναι στα ύψη σε σύγκριση με έξι μήνες πριν», δήλωσε ο Simonov.

Δεν είναι μόνο οι πολύ πλούσιοι που επιθυμούν να κάνουν χρήση των ιδιωτικών τζετ, με ορισμένες εταιρείες να ναυλώνουν αεροπλάνα για να βγάλουν από τη χώρα το ανδρικό προσωπικό τους. Σύμφωνα με το ρωσικό επιχειρηματικό πρακτορείο Kommersant, μια εταιρεία σχεδιασμού βιντεοπαιχνιδιών στη Μόσχα ναύλωσε μια ολόκληρη πτήση για να βγάλει τους υπαλλήλους της από τη χώρα.

Πηγή: Airnews.gr

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΖαγορά: Φθινοπωρινή εκδρομή σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου 
Επόμενο άρθροAegean – προσφορά: Όλα τα παιδιά ταξιδεύουν δωρεάν!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ