Φωτιά

Χωρίς τέλος είναι ο πύρινος εφιάλτης στην Εύβοια. Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Αγριλίτσα Κοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 03:10 το πρωί της Τρίτης από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία ενώ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, πήρε μεγάλες διαστάσεις. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη προκειμένου να καταφέρουν να τη θέσουν υπό έλεγχο. Νωρίτερα, δόθηκε εντολή για προληπτικούς λόγους δόθηκε εντολή να εκκενωθεί το μοναστήρι Μακρυμάλλης Παναγία Θεοτόκος. Για προληπτικούς λόγους ζήτησε την εκκένωση του χωριού Μακρυμάλλη. Κι αυτό γιατί το μέτωπο της φωτιάς κινείται προς την κατεύθυνση του χωριού.

Σύμφωνα με τον περιφερειακό διοικητή των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Στερεά κ. Βαγγέλη Παληό που μίλησε στο ΑΠΕ «η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη περιοχή ιδιαίτερα δύσβατη την οποία δεν μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις».

Επί τόπου, δίνουν μάχη με τις φλόγες 39 πυροσβεστικά οχήματα με 80 πυροσβέστες 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων με 41 πυροσβέστες. Με το πρώτο φως της μέρας επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα ενώ παράλληλα έχουν κινητοποιηθεί υδροφόρες της περιφέρειας Στερεάς και των δήμων, όπως επίσης και 8 βαριά χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας.

Γέμισε καπνούς η Αττική

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην Εύβοια, είναι και το γεγονός πως η Αττική έχει γεμίσει καπνούς ενώ έντονη είναι και η οσμή καμένου. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική, ιδιαίτερα για όσους έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτιά και στη Βοιωτία

Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το πρωί και στην περιοχή Πρόδρομος του Δήμου Θηβαίων στη Βοιωτία. Στη συγκεκριμένη περιοχή καίγεται χαμηλή βλάστηση και η φωτιά έχει αναπτύξει δύο μέτωπα των 300 περίπου μέτρων το καθένα ενώ στην περιοχή επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα όπως επίσης δύο καναντέρ και δύο ελικόπτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ