Γνωρίζουμε ότι ο «παράδεισος είναι ακριβός» και το τίμημα να μπεις σε αυτόν ακόμα πιο ακριβό! Ωστόσο υπάρχει ένα μέρος που είναι περίπου 15 λεπτά από την Πάτρα και μοιάζει με παράδεισο!

 

Έχει πολλά λουλούδια, έχει νερά και εναέριες γέφυρες και σύμφωνα με τις γιαγιάδες και τους παππούδες που ξέρουν να αφηγούνται παραμύθια και να διηγούνται ιστορίες σε παιδιά και μεγάλους εκεί ζουν νεράιδες!

- Advertisement -

Πρόκειται για τη ρεματιά της Νερομάνας λίγο πιο πάνω από την Κρήνη της Πάτρας!

 

Πόσα παραμύθια έχω ακούσει για το σημείο; Πολλά… Μόνο που όταν ήμασταν πιο μικροί, κάποια τα πιστεύαμε και τρέχαμε προς την Νερομάνα. Εκεί έπρεπε για να φτάσουμε να περάσουμε ξωκλήσια, γραφικά μονοπάτια, γειτονιές, πλατείες και άλλα σημεία που με το ποδήλατο ομολογουμένως ήταν λιγάκι κουραστικό.

15 Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό απάντησαν: Τι δεν τους λείπει από την Ελλάδα

 

Επέστρεψα πάλι στο σημείο μετά από 20 χρόνια και τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ακόμα και τα παραμύθια μεταφέρονται από στόμα σε στόμα.

«Βόλτες με τα ποδήλατα»

Ένα μέρος με δική του φυσική ομορφιά που προσκαλεί τον κόσμο, σε μια γνωριμία με τη ζωή και τις εμπειρίες προηγούμενων γενεών.

 

Η επαφή με τη φύση και την ιστορία της περιοχής είναι οι βασικοί λόγοι για τους οποίους θα προέτρεπα κάποιον να πάει στην Νερομάνα.

Οι κάτοικοι την περιοχής και τα παιδιά το γνωρίζουν το μέρος. Όπως και αρκετοί ποδηλάτες που τα απογεύματα του καλοκαιριού κανονίζουν πικ νικ ή συνάντηση, όπως θέλετε πείτε το.

 

Η διαδρομή, παρότι ελαφρώς ανηφορική σε κάποια σημεία, δεν είναι δύσκολη, οπότε οι αρχάριοι και οι αρχάριες μη διστάσετε.

 

Άλλωστε όταν φτάσετε στον προορισμό πέρα απ’ την υπέροχη θέα που θα σας αποζημιώσει σίγουρα, η φάση θα ξεφύγει λίγο απ’το απλό πικ-νικ και θα γίνει λίγο πιο «παραδοσιακή»! Σχάρα , φωτιά, σουβλάκια εάν είστε ευγενικοί με το περιβάλλον είναι το «τρίπτυχο της λύτρωσης».

To νησί που βρίσκεται μέσα σε μια λίμνη, η οποία είναι μέσα σε ένα νησί, που είναι μέσα σε μία λίμνη ενός νησιού! (photos)

«Στοιχειά και νεράιδες»

Όπως αναφέρεται σε πολλά βιβλία για την Κρήνη δηλαδή το παλιό Βελίζι, κάθε τόπος, όσο μικρός κι αν είναι, έχει τη δική του ιστορία.

 

Οι άνθρωποι που ζουν στον τόπο αυτό και συνθέτουν με τη δράση τους την εκάστοτε μικρή κοινωνία, πολύ θα ήθελαν να ξέρουν για τους προηγούμενους που πέρασαν. Θέλουν να ξέρουν για τη γενιά τους για τη ρίζα τους.

 

Κάποιοι υπερβολικοί αναφέρουν πως επειδή το μέρος είναι τόσο όμορφο και γαλήνιο το βράδυ συγκεντρώνονται φαντάσματα για φαγητό που καθόλου δεν συμπαθούν τους επισκέπτες. Κάποιοι άλλοι λένε πως το μέρος είναι ιερό και αν κάποιος προσέξει πιο προσεκτικά στον βράχο που βρίσκεται μέσα στο ποταμάκι στην «επάνω» γέφυρα θα δει χαραγμένο έναν σταυρό.

 

Πιτσιρικάδες μάλιστα «προκαλούν» την τύχη τους και επισκέπτονται το μέρος προκειμένου να ανακαλύψουν κάποιο μεταφυσικό φαινόμενο.

«Χρυσόσκονη και Ρομάντζο»

Είναι το ιδανικό μέρος για ζευγαράκια! Εκεί ερωτεύεσαι θες δεν θες. Είναι τέτοιο το μέρος, που κρύβει μυστήριο που έχει πουλιά που κελαηδούν και όλα εκείνα που χρειάζεται ένα ζευγάρι για να έρθει πιο κοντά.

 

Για το μέρος μάλιστα έχουν γραφεί και τραγούδια. Όχι απόλυτα για το τοπίο αλλά για την γνωριμία που έγινε έρωτας και από εκεί καψούρα…

πηγή:dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ