Μετακινήσεις εκτός νομού

Από 1η Φεβρουαρίου, όπως έχει ανακοινωθεί αναμένονται αλλαγές για τις μετακινήσεις εκτός νομού και αφορούν σε όσους είναι ανεμβολίαστοι ή δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, αναμένονται αλλαγές στη μετακίνηση μεταξύ των νομών για όσα άτομα δεν έχουν κάνει την τρίτη αναμνηστική δόση και θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid tests, προκειμένου να μετακινηθούν με το ΚΤΕΛ.

Συγκεκριμένα αν και οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών είναι ελεύθερες από την στιγμή που η χώρα δεν βρίσκεται σε lockdown, ωστόσο από 1 Φεβρουαρίου κρίνεται απαραίτητο το rapid test για όσους είναι ανεμβολίαστοι ή αν είναι εμβολιασμένοι με δύο δόσεις και θέλουν να ταξιδέψουν με τρένο ή ΚΤΕΛ.

ΚΤΕΛ

Μετακίνηση εκτός νομού: Τι θα ισχύει από 1η Φεβρουαρίου

Πιο αναλυτικά, για τους πλήρως εμβολιασμένους ενήλικες συνεχίζουν να ισχύουν όσα γνωρίζαμε, δηλαδή, με πιστοποιητικό εμβολιασμού -ή πιστοποιητικό νόσησης για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό το τελευταίο εξάμηνο- μπορούν να μετακινηθούν με όλα τα μέσα (αεροπλάνο, τρένο, ΚΤΕΛ, πλοίο).

Διαβάστε ακόμα:  Η AEGEAN δημιουργεί την επόμενη γενιά πιλότων με ένα νέο 3ετές Πρόγραμμα Υποτροφιών για 120 νέους και νέες που αγαπούν την αεροπορία

Οι ανεμβολίαστοι ενήλικες μπορούν να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test. Μόνο που από 1η Φεβρουαρίου όσοι εμβολιασμένοι δεν έκαναν την τρίτη δόση θα πρέπει να έχουν rapid test, καθώς θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με όσα είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας, από την πρώτη ημέρα του Φλεβάρη αλλάζει το πλαίσιο και εμβολιασμένοι θα θεωρούνται οι πολίτες που έχουν κάνει την τρίτη δόση, το μέγιστο 7 μήνες μετά τη δεύτερη δόση.

Δείτε επίσης

Προηγούμενο άρθροΥΠΑ: Παράταση των αεροπορικών οδηγιών για πτήσεις εξωτερικού
Επόμενο άρθροΑπίστευτο: Tαξίδεψε στο Άμστερνταμ κρυμμένος στην καταπακτή των τροχών του αεροπλάνου
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ