Αθήνα χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μία έκπληξη περιμένει την Αθήνα τα φετινά Χριστούγεννα, καθώς τόσο ο νέος στολισμός όσο και το νέο χριστουγεννιάτικο δέντρο αναμένεται να «μεταμορφώσουν» την πρωτεύουσα.

Επίσης, ανακαλύψτε το Χριστουγεννιάτικο χωριό «έρχεται» στη Θεσσαλονίκη που βάζει τα γιορτινά της!

Στα σχέδια του Δήμου Αθηναίων, φέτος, είναι να φωταγωγηθούν και οι δρόμοι της πρωτεύουσας. Τα προηγούμενα χρόνια απουσίαζε η χριστουγεννιάτικη «πινελιά» από τα «στενά» της Αθήνας.

Ο στολισμός της Αθήνας ήταν πολύ παλιός! Τα φωτάκια τα οποία στολίζονται οι κεντρικοί δρόμοι ήταν από το 2002, 17 χρόνια πίσω.

Με 15 εταιρείες και ιδρύματα έχουν προσφερθεί να συμβάλλουν στη χριστουγεννιάτικη «αναδόμηση» της πόλης. Έτσι, η αντικατάσταση του στολισμού θα γίνει χωρίς κόστος. Στην Αθήνα το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα «τραβήξει όλα τα βλέμματα» καθώς αναμένεται εντυπωσιακό!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης τόνισε: «Τα χριστουγεννιάτικα φωτάκια είναι χρονολογίας 2002, είναι ελεεινά και πολλά μέρη είναι σκοτεινά. Η πλατεία στα Θυμαράκια στα Πατήσια είχε πέρυσι ένα μικρό Άγιο Βασίλη, ένα κέτσαπ, ήταν σαν να μη νοιαζόμαστε, όλο αυτό έβγαζε ανισότητα» παρατήρησε μάλιστα. Δέκα πέντε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες και ιδρύματα θα συμβάλουν στον διάκοσμο της πόλης τις γιορτές».

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου»

Η ανανέωση του στολισμού της Αθήνας αποτελεί μέρος του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου» που είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Αθηναίων. Στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα της πρωτεύουσας και να τονωθεί η εμπορική κίνηση.

Με το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου» καλούνται οι κάτοικοι της, μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, ιδρύματα και φορείς αλλά και κάθε ενδιαφερόμενος να «υιοθετήσουν» έναν δρόμο, ένα πεζοδρόμιο, ένα πάρκο, μία πλατεία, μία παιδική χαρά, μία γειτονιά, ακόμα κι ένα δέντρο ή ένα παγκάκι της πρωτεύουσας, αναλαμβάνοντας, ταυτόχρονα, και την ευθύνη για την φροντίδα και τη συντήρησή του, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων όπου και όταν χρειάζεται.

Το πρόγραμμα θα κάνει τη πρεμιέρα του τα Χριστούγεννα. Η Αθήνα τις γιορτές θα φωταγωγηθεί όχι μόνο από τον Δήμο, αλλά και από όλους εκείνους που θέλουν να υιοθετήσουν το δρόμο, το πεζοδρόμιο, τη γειτονιά τους.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ