Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
34.5 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΙταλίαΜια εκπληκτική μικρή ιταλική πόλη πλήρωσε τους ανθρώπους 30.000 ευρώ για να...

Μια εκπληκτική μικρή ιταλική πόλη πλήρωσε τους ανθρώπους 30.000 ευρώ για να μετακομίσουν εκεί

Αυτή η ηλιόλουστη πόλη της νότιας Ιταλίας προσφέρθηκε να πληρώσει στους ανθρώπους 30.000 ευρώ για να μετακομίσουν εκεί. Ποιά είναι η παγίδα;
Η πόλη φημίζεται για το «πράσινο χρυσό» ελαιόλαδο της.

Πέρυσι, μια πόλη στη νότια Ιταλία ξεκίνησε ένα πρόγραμμα που προσέφερε να πληρώσει άτομα έως και 30.000 ευρώ για να μετεγκατασταθούν εκεί. Η Presicce-Acquarica παλεύει με τη μείωση του πληθυσμού και τον αυξανόμενο αριθμό εγκαταλελειμμένων σπιτιών.

- Advertisement -

Για να βοηθήσει να προσελκύσει νέους ιδιοκτήτες σπιτιών, η πόλη υποσχέθηκε επιχορηγήσεις σε άτομα που αγοράζουν ένα σπίτι και εγγράφονται ως κάτοικοι της πόλης.
Το πρόγραμμα είναι πλέον κλειστό για τους αιτούντες, αλλά δείτε πώς λειτούργησε.

Πώς να πληρωθείτε για να μετακομίσετε στην Ιταλία

Το Presicce-Acquarica – ένας δήμος που περιλαμβάνει τις δύο πόλεις Presicce και Acquarica del Capo – βρίσκεται στο νότιο άκρο της περιφέρειας της Απουλίας της Ιταλίας.

Όπως πολλές μικρές πόλεις, υποφέρει από μείωση του πληθυσμού καθώς οι κάτοικοι έχουν μετακομίσει σε μεγάλες πόλεις αναζητώντας καλύτερες ευκαιρίες εργασίας.

Πέρυσι, το δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για να προσελκύσει νέους ιδιοκτήτες σπιτιού με γενναιόδωρα χρηματικά κίνητρα .

Για να μπορούν να υποβάλουν αίτηση, άτομα ή οικογένειες έπρεπε να μεταφέρουν την επίσημη κατοικία τους στην πόλη της νότιας Ιταλίας.
Το κόστος της αγοράς θα επιδοτηθεί από την επιχορήγηση του δημοτικού συμβουλίου. Η οικονομική ενίσχυση θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη του κόστους των ανακαινίσεων. Το μέγιστο ποσό των 30.000 € ήταν διαθέσιμο για τους υποψήφιους ιδιοκτήτες σπιτιού .

Το συμβούλιο πρόσφερε επίσης κίνητρα για να βοηθήσει στην καταπολέμηση της γήρανσης του πληθυσμού της πόλης. Μετά από μόλις 60 γεννήσεις σε σύγκριση με 150 θανάτους πέρυσι, η πόλη χορήγησε 1.000 ευρώ για κάθε νεογέννητο.

Ζήστε σε ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας
Στην περιοχή γνωστή ως Salento, το Presicce-Acquarica έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά της Ιταλίας .
Η γύρω ύπαιθρος είναι γεμάτη με ελαιώνες και το υψηλής ποιότητας λάδι που παράγεται από αυτά τα δέντρα έχει δώσει στην πόλη το παρατσούκλι της «πόλη του πράσινου χρυσού».

Τα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου και οι παραθαλάσσιες πόλεις της Καλλίπολης και της Santa Maria di Leuca βρίσκονται σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο. Οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου είναι γεμάτοι με περίτεχνα μπαρόκ παλάτια και η κεντρική πλατεία κοσμείται από μια πολυτελώς διακοσμημένη εκκλησία.

Salento

Φωτο: shutterstock

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,174 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ