Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
22.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΜυκήνες: Στα σχέδια η δημιουργία μυθολογικού πάρκου

Μυκήνες: Στα σχέδια η δημιουργία μυθολογικού πάρκου

-

Πριν λίγο καιρό, παρουσιάστηκε το σχέδιο για την δημιουργία του «Μυθολογικού Πάρκου Μυκηνών» από Αμερικανούς επενδυτές στις Μυκήνες, από το δήμαρχο Άργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσο, και τοv Dr. Charles Thornton, (επίτιμο πρόεδρο και σύμβουλο επενδύσεων της Charles H. Thornton & Company και πρόεδρο της TGE, LLC – EPC).

Σύμφωνα με την παρουσίαση αυτή τη στιγμή ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών προσελκύει περίπου 1,5 εκ. επισκέπτες ετησίως οι οποίοι ελλείψει υποδομών δεν μένουν στην περιοχή. Ο Dr. Thornton δήλωσε ότι μέσα στους επόμενους 4 μήνες η ομάδα εργασίας του ομίλου στις ΗΠΑ θα έχει λεπτομερές πλάνο του έργου με στόχο την προσέλκυση 5.000.000 επισκεπτών στην περιοχή.

Μυκήνες: Στα σχέδια η δημιουργία μυθολογικού πάρκου

Όταν δε, ρωτήθηκε για το θέμα της χρηματοδότησης και της επένδυσης, επισήμανε ότι η εταιρεία του έχει επαφές με funds στις ΗΠΑ, όπου «φυσικά υπάρχουν και πολλοί Ελληνοαμερικανοί που θα ήταν πρόθυμοι να συνεργαστούν – το ελληνικό λόμπι θα μπορούσε να συνδράμει».

Ο Dr. Thornton δήλωσε πως ο όμιλος εταιρειών του δεσμεύθηκε να υλοποιήσει το θεματικό πάρκο πολύ συντομότερα και με μικρότερο κόστος από το συμβατικό το οποίο υπολογίστηκε περίπου στα 600 εκατ. ευρώ, να οργανώσει το θεματικό πάρκο με άξονα τρία κεντρικά θέματα, της μυθολογίας, της ψυχαγωγίας και των επιστημών και να προσλάβει το απαιτούμενο προσωπικό το οποίο υπολογίζεται περίπου σε 6.000 έως 7.000 εργαζομένους από το δήμο Άργους Μυκηνών.

Οι Αμερικανοί επενδυτές έχουν εντοπίσει έκταση 2.000 – 3.000 στρεμμάτων βόρεια του αρχαιολογικού χώρου, στην οποία εκτός από το μυθολογικό πάρκο θα κατασκευάσουν τρία μεγάλα ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες κ.ά.

Διαβάστε επίσης: Ελλάδα: Ταξίδι στους 5 πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους

Follow us

110,241LikesΚάντε Like
88,066 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ