Είναι μια μικρή πόλη (με περίπου 10.000 κατοίκους) στην Απουλία, επαρχία του Μπάρι, που αποκτά όλο και περισσότερο τουριστικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από το 1996 που ανακηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο.
Το Alberobello είναι διάσημο για την αρχιτεκτονική του και συγκεκριμένα για τα σπίτια που έχουν κωνικές στέγες, γνωστές ως τρούλοι.
 
Η τεχνική κατασκευής τους μοιάζει με τις πρωτόγονες καλύβες! Τα χρησιμοποιούσαν κυρίως για αποθήκες αλλά και μόνιμες κατοικίες για εργάτες και αγρότες. Ο λόγος που τα έφτιαχναν έτσι “πρόχειρα” ήταν για να αποφεύγουν τη φορολογία του βασιλείου της Νάπολης, αφού ήταν εύκολο να γκρεμιστούν και να ξαναφτιαχτούν.
 
Στο κέντρο της πόλης υπάρχουν μικρά μπαρ και καφέ, καθώς και εστιατόρια και φυσικά πιτσαρίες. Μερικά μάλιστα στεγάζονται σε κτίρια με τρούλο (trulli).
Για όσους θέλουν να μείνουν εκεί, υπάρχουν πολλά μικρά ξενοδοχεία και ξενώνες- σίγουρα το καλύτερο θα είναι να επιλέξετε να μείνετε σε trulli. Θα τα βρείτε όλα εδώ.
 
Πολλά κτίρια trulli λειτουργούν ως μαγαζιά με παραδοσιακά προϊόντα και τουριστικά είδη.
 
Πως θα πάτε
– Με τρένο από τον κεντρικό σταθμό του Μπάρι- διάρκεια διαδρομής περίπου 90 λεπτά.
– Με οργανωμένη εκδρομή μισής μέρας από το Μπάρι, με λεωφορείο και ξενάγηση στα αγγλικά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ