Ζητούνται: νέοι, σε καλή φυσική κατάσταση, υγιείς άνδρες που είναι πρόθυμοι να περάσουν δύο μήνες ξαπλωμένοι χωρίς να χρειάζεται να κάνουν οτιδήποτε άλλο. Μισθός: 16.000 €.

Ερευνητές από το γαλλικό ιατρικό ινστιτούτο μελέτης για το διάστημα κάνουν λόγο για τη «δουλειά των ονείρων σας». Ψάχνουν εθελοντές να περάσουν 60 ημέρες ξαπλωμένοι, προκειμένου να μελετήσουν τα αποτελέσματα της μικροβαρύτητας.

Διαβάστε ακόμα: Το πρώτο διαστημικό κρουαζιερόπλοιο είναι ό,τι καλύτερο θα δεις σήμερα

Για τους επιστήμονες στο Ινστιτούτο Διαστημικής, Ιατρικής και Φυσιολογίας στην Τουλούζη η δουλειά αυτή έχει έναν σοβαρό σκοπό. Οι 24 υποψήφιοι για να κριθούν κατάλληλοι για τη συγκεκριμένη θέση θα πρέπει να είναι αθλητικοί άνδρες, ηλικίας 20-45 ετών, μη καπνιστές, να μην πάσχουν από κάποια αλλεργία και να διαθέτουν δείκτη μάζας σώματος μεταξύ 22 και 27, ενώ θα πρέπει ταυτόχρονα να υποβληθούν σε μία σειρά εξετάσεων για δύο βδομάδες πριν και αφού περάσουν δύο μήνες στο κρεβάτι.

«Σκοπός της εν λόγω μελέτης είναι να αναπαράγει την έλλειψη βαρύτητας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού» είπε ο Δρ. Αρνάουντ Μπεκ, ο οποίος συντονίζει το πείραμα.

«Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων οι επιστήμονες θα κάνουν μία σειρά από δοκιμές και μετρήσεις στους εθελοντές. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα διαρκέσει 60 ημέρες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι εθελοντές θα πρέπει να παραμείνουν στο κρεβάτι, με την κεφαλή τους να κλίνει ελαφρώς προς τα κάτω για λιγότερο από 6 μοίρες».

Διαβάστε ακόμα: Θες να ταξιδεύεις σε εξωτικά μέρη με μισθό 13.000 δολάρια; Αν ναι, σου βρήκαμε δουλειά

Μπορεί λοιπόν η συγκεκριμένη δουλειά να ακούγεται εξαιρετικά απλή αλλά είναι πιο σκληρή από ό,τι φαίνεται καθώς εκείνοι που θα μπουν στον πειρασμό να συμπληρώσουν την αίτηση για την κάλυψη της συγκεκριμένης θέσης θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να εκτελέσουν όλες εκείνες τις απαραίτητες λειτουργίες του σώματος, ώστε να βρίσκονται καθηλωμένοι στο κρεβάτι.

Πηγή: huffingtonpost.gr

Προηγούμενο άρθροΠετράλωνα δεν σημαίνει μόνο φαγητό. Δείτε 6 υπέροχα μπαρ στη γειτονιά των… καλοφαγάδων (Photos)
Επόμενο άρθροΌχι, δεν είναι χειμωνιάτικη δημοσίευσή μας. Τη Δευτέρα (3/4) χιόνισε στο Καρπενήσι!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ