Τι να λέμε τώρα… Ρώμη, ένας από τους ομορφότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς. Μία πόλη, η ιταλική πρωτεύουσα, όπου κάθε γωνιά της είναι κι ένας πολιτισμικός οργασμός. Πόσο τυχεροί είμαστε που την έχουμε δίπλα στην Ελλάδα μας. Κι εσείς, είστε ακόμα πιο τυχεροί, αφού η ομαδάρα του travelstyle.gr έψαξε και σας βρήκε απίθανη προσφορά για να πάτε εκεί και από Αθήνα (τον Ιούλιο) και από Θεσσαλονίκη (Τον Μάιο), από 19,99€, με τη Ryanair.

- Advertisement -

Διαβάστε ακόμα: Προσφορά – Βρήκαμε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια για τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για τον Μάιο

 

Για όσους τελικά ταξιδέψετε εκεί, παρακάτω, μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για μία μαγευτική γειτονιά στην Αιώνια Πόλη που είναι για πολύ… ψαγμένους ταξιδιώτες, ώστε να μπορείτε να κάνετε τους… μάγκες στους φίλους σας.

Σε κάθε τουριστική λίστα υπάρχουν το Κολοσσαίο, το Ανάκτορο Κουιρινάλε, η προεδρική κατοικία δηλαδή και η Santa Maria Maggiore, η μεγαλύτερη εκκλησία της πόλης αφιερωμένη στην Παναγία.

Οι περισσότεροι όμως αγνοούν τη συνοικία που κρύβεται σε αυτό το νοητό τρίγωνο που σχηματίζουν αυτά τα αξιοθέατα και την προσπερνούν θεωρώντας ότι δεν υπάρχει κάτι να δουν. Κι όμως, χάνουν μια από τις πιο γοητευτικές γωνιές της Ρώμης.

”Monti” σημαίνει ”βουνά” αφού η συνοικία περιλαμβάνει λόφους. Τα ρωμαϊκά χρόνια η περιοχή ήταν πυκνοκατοικημένη και χωριζόταν σε δύο τμήματα: στο άνω τμήμα κοντά στη σημερινή via Urbana ζούσαν οι εύποροι και οι ευγενείς Ρωμαίοι ενώ στο χαμηλό και βαλτώδες τμήμα, τη Suburra, ζούσαν οι πληβείοι, οι τυχοδιώκτες και οι πόρνες.

Από το μεσαίωνα ως το 1800 η περιοχή ερήμωσε λόγω της μεγάλης απόστασής της από το Βατικανό και γέμισε αμπελώνες ενώ από τα τέλη του 19ου αιώνα, η αστική ανάπτυξη και οι κατεδαφίσεις άλλαξαν το πρόσωπό της.

Για παράδειγμα, μεγάλο μέρος του νότιου κομματιού της συνοικίας γκρεμίστηκε για να κατασκευαστεί η via dei Fori Imperiali και για να έρθει στο φως η Ρωμαϊκή Αγορά. Σήμερα το Monti μοιάζει προστατευμένο με αόρατα τείχη από τους γειτονικούς πόλους έλξης και παραμένει η αυθεντική γειτονιά που προτιμούν οι καλλιτέχνες, οι διανοούμενοι και οι μποέμ κάτοικοί της.

Κάθονται σε μικροσκοπικά cafe και συζητούν για πολιτική, οι χειροτέχνες πουλούν τα εμπορεύματά τους στο δρόμο ενώ οι μπουτίκ φέρνουν vintage ρούχα από το Λονδίνο και όχι το Μιλάνο. Τα παλιά σπίτια στο χρώμα της ώχρας, κτισμένα στα λιθόχτιστα δρομάκια είναι περιζήτητα και κατοικούνται από αρχιτέκτονες, σεναριογράφους και άλλους ευκατάστατους δημιουργούς. Παρόλα αυτά, διατηρεί αναλλοίωτη τη μποέμ ατμόσφαιρα με γκουρμέ street food, εναλλακτική μόδα και υπαίθρια cafe.

Διαβάστε ακόμα: Τα μεγαλύτερα αεροπορικά ταξίδια του κόσμου

 

credit photos © www.airbnb.gr

Ξεκινήστε τη μέρα περπατώντας γύρω από την…

Για να διαβάσετε τη συνέχεια, πατήστε εδώ.

Από Αθήνα

Για να δείτε την προσφορά και -αν θέλετε- να τσεκάρετε και άλλες τιμές και ημερομηνίες, πατήστε εδώ.

Από Θεσσαλονίκη

Για να δείτε την προσφορά και -αν θέλετε- να τσεκάρετε και άλλες τιμές και ημερομηνίες, πατήστε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ