Η μικρή, ιστορική πόλη της ανατολικής Πελοποννήσου μαγεύει κάθε χρόνο –όλο το χρόνο- τους χιλιάδες επισκέπτες της, ειδικά με τη μαγευτική της καστροπολιτεία, που δημιουργεί την αίσθηση ταξιδιού σε άλλες εποχές.

Αν έχετε βρεθεί ποτέ προς τα εκεί, είναι ευκαιρία να θυμηθείτε τις όμορφες γωνιές της κι όσοι δεν την έχετε επισκεφτεί ποτέ, να πάρετε μια ιδέα και να οργανώσετε το επόμενό σας ταξίδι στην παλιά πόλη της.

Η Μονεμβασιά αποτελεί ιδανικό προορισμό όλο το χρόνο. Η παραμυθένια της αίσθηση δεν χάνεται ποτέ, ούτε με το κρύο, ούτε με τη ζέστη και το παρωνύμιό της ως «Γιβραλτάρ της ανατολής», επειδή τυγχάνει να είναι σε σμίκρυνση πανομοιότυπη με τον βράχο του Γιβραλτάρ, είναι άκρως πετυχημένο.

Γεμάτη πέτρινα σκαλιά, σοκάκια, παραμυθένια σπίτια, καμάρες και εκκλησίες, η Μονεμβασιά ή Μονεμβάσια όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι έχει το ιδιαίτερο ότι τίποτα δεν θα το δείτε δυο φορές, αφού κανένα σοκάκι, καμία καμάρα και καμιά εκκλησία δεν είναι ίδια με την άλλη.

Βρήκαν όλμο στη Μονεμβασιά!Σε βραχώδη περιοχή

Ας το διαπιστώσουμε μέσα από τις παρακάτω φωτογραφίες που αποτυπώνουν την καλοκαιρινή πλευρά αυτής της μαγευτικής καστροπολιτείας.

S

Η βόλτα στα σοκάκια μπορεί να κρατήσει ώρες και να διατηρήσει το ενδιαφέρον αμείωτο.

Ο φάρος της Μονεμβασιάς.

Ποιος είπε ότι η Μονεμβασιά δεν είναι για μπάνια;

Η θέα από ψηλά.

Λίγη ξεκούραση κάνει πάντα καλό. Σε δίποδα και τετράποδα.

Ο κόσμος στα σοκάκια της, δεν παύει ποτέ.

Στην πατρίδα του Γιάννη Ρίτσου, δεν γίνεται να μην πρωταγωνιστεί και ο ίδιος. Το σπίτι του θα το βρείτε δίπλα από την είσοδο του κάστρου της Μονεμβασιάς και θα το αναγνωρίσετε από την προτομή του που αγναντεύει το Μυρτώο πέλαγος.

Ο εντυπωσιακός βυζαντινός ναός της Αγίας Σοφίας, όπως ονομάστηκε μετά την Επανάσταση, βρίσκεται κτισμένος πάνω στο κάστρο της Μονεμβασιάς, στην άκρη ενός βράχου, με υπέροχη θέα τη θάλασσα.

Το βράδυ πέφτει στη Μονεμβασιά και γίνεται ακόμη πιο όμορφη.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ