Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Athens
ΑρχικήΒόρεια ΑμερικήMono Lake: Απίστευτες εικόνες από την αγαπημένη λίμνη των φωτογράφων!

Mono Lake: Απίστευτες εικόνες από την αγαπημένη λίμνη των φωτογράφων!

Κοιτώντας κανείς τις φωτογραφίες της συγκεκριμένης λίμνης, μπορεί να καταλάβει γιατί αυτό το μέρος εντυπωσιάζει και προσελκύει πάρα πολλούς τουρίστες, αλλά κυρίως…φωτογράφους. Η Mono Lake βρίσκεται στην Καλιφόρνια, στα σύνορα με τη Νεβάδα, μερικά χιλιόμετρα έξω από Εθνικό Πάρκο Yosemite. Θεωρείται μια από τις πιο αρχαίες λίμνες της Αμερικής, αλλά δεν έχει καμία σχέση με τις λίμνες που έχουμε στο μυαλό μας.

Και μιας που μιλάμε για λίμνες εσείς γνωρίζετε ποια είναι η μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας;

- Advertisement -

Το φοβερό τοπίο της Mono Lake

Πρόκειται για ένα θαύμα της φύσης, που η ηλικία του υπολογίζεται ότι είναι 1 εκατ. χρόνια. Με το που φτάνει κάποιος στις ακτές της συγκεκριμένης λίμνης νιώθει σαν να πάτησε σε χώματα ενός άλλου πλανήτη.

Ενώ με τη πρώτη ματιά η λίμνη δείχνει ερημωμένη, στην πραγματικότητα η Mono Lake είναι ένα πλούσιο οικοσύστημα. Σύμφωνα με τους ειδικούς η λίμνη έχει 14 διαφορετικές οικολογικές ζώνες, με πάνω από 1000 είδη φυτών, και περίπου 400 καταγεγραμμένα είδη μέσα στο νερό της. Είναι μια από τις πλουσιότερες φυσικές περιοχές της Καλιφόρνιας.

Η λίμνη γεμίζει με νερά θαλάσσης, τα οποία όμως δεν έχουν διέξοδο. Για αυτό το λόγο η Mono Lake έχει αυτή τη στιγμή 3 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι από τον ωκεανό. Αποτελεί βιότοπο σπάνιων πτηνών αλλά τα ψάρια δεν μπορούν να επιβιώσουν λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης αλατιού και της υψηλής αλκαλικότητας των υδάτων.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της λίμνης είναι οι περίεργοι πέτρινοι σχηματισμοί που μοιάζουν με πύργους. Σύμφωνα με τους ειδικούς οι σχηματισμοί αυτοί δημιουργήθηκαν μέσα στο νερό της λίμνης, αλλά μετά την υποχώρηση της στάθμης των νερών, βγήκαν στην επιφάνεια. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τα τελευταία χρόνια τα επίπεδα της στάθμης των νερών μειώνονται δραματικά, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει σημαντικά περιβαλλοντικά προβλήματα αλλά και εξαφάνιση κάποιων ειδών πτηνών από την ευρύτερη περιοχή. Μια ειδική Επιτροπή έχει συσταθεί για την προστασία της…

Ότι και να πούμε για αυτή τη λίμνη δεν θα είναι αρκετό γι΄αυτό ας αφήσουμε τις φωτογραφίες να μιλήσουν από μόνες τους.

Mono Lake, Καλιφόρνια
Mono Lake, Καλιφόρνια
Mono Lake, Καλιφόρνια
Mono Lake, Καλιφόρνια
Mono Lake, Καλιφόρνια
Mono Lake, Καλιφόρνια
Mono Lake, Καλιφόρνια
Mono Lake, Καλιφόρνια
Mono Lake, Καλιφόρνια

Φωτογραφίες: Shutterstock

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,154 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ