Μουτζούρης: Πάνω από 20.000 επισκέπτες το 2018 για το γραφικό τρενάκι του Πηλίου!

Ρεκόρ επισκεπτών ταξίδεψε στις στενές ράγες του το μοναδικό τρενάκι του Πηλίου, ο “Μουτζούρης”, το οποίο μόνο το 2018 φιλοξένησε πάνω από 20.000 επισκέπτες.

- Advertisement -

Για τους λάτρεις της παγκόσμιας μοναδικότητας από κάθε γωνιά της Γης, άμεση προτεραιότητα αποτελεί μεταξύ άλλων να ταξιδέψουν με τον γραφικό «Μουτζούρη» και να «μεταφερθούν» νοερά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν ο Ερνέστο Ντε Κίρικο, διάσημος Ιταλός μηχανικός και πατέρας του ζωγράφου, Τζόρτζιο Ντε Κίρικο, σχεδίαζε το μεγαλεπήβολο για εκείνα τα χρόνια τρενάκι του Πηλίου.

Διαβάστε ακόμα: Το χωριουδάκι, Βουλγαρέλι, στην Άρτα πρέεπι να είναι ο επόμενος προορισμός σου!

Σήμερα, ένα και πλέον αιώνα από τότε, το τρενάκι είναι και πάλι στις δόξες του, καταρρίπτοντας το ένα μετά το άλλο, κάθε ρεκόρ επισκεψιμότητας. Παρουσιάζει, μάλιστα, κατακόρυφη αύξηση στην επιβατική του κίνηση, που ξεπερνά τις 20.000 κόσμου, αριθμό ρεκόρ για την φετινή χρονιά. Τα δεδομένα που έχουν καταγραφεί είναι ιδιαίτερα ευοίωνα, καθώς η περσινή χρονιά έκλεισε με 16.000 περίπου επιβάτες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά, στο τέλος Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια του τριημέρου της 28ης, σημειώθηκε το αδιαχώρητο στους συρμούς, παρά το γεγονός της εκτέλεσης διπλών δρομολογίων. Οι επιβάτες ξεπέρασαν τους 400 κάνοντας νέο ρεκόρ, ενώ δεν ήταν και λίγοι όσοι δεν μπόρεσαν να επιβιβασθούν.

Αυτή την περίοδο οι Έλληνες είναι που κυριαρχούν ως επιβάτες, αλλά καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν οι ξένοι είναι που κατακλύζουν τα βαγόνια του θρυλικού τρένου, αφού η φήμη του είναι παγκόσμια και προβάλλεται ως εξαιρετικό σημείο αναφοράς για τον τουρισμό.

Μεγάλα τουριστικά πρακτορεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης έχουν εντάξει το τρενάκι του Πηλίου στις εξορμήσεις που διοργανώνουν στη Μαγνησία, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην περαιτέρω ενίσχυση της τουριστικής κίνησης και της επισκεψιμότητας, όχι μόνο στις αργίες, αλλά και στη διάρκεια των Σαββατοκύριακων, καθ’ όλη της διάρκεια της χρονιάς.

Εντυπωσιακοί είναι και οι αριθμοί των ξένων επισκεπτών του «Μουτζούρη», οι οποίοι φθάνουν στον Βόλο με κρουαζιερόπλοια και κάνουν διαδικτυακές κρατήσεις, πολύ πριν την άφιξή τους. Μεγάλη αύξηση παρατηρείται σε επισκέπτες από το Ισραήλ και από τα Βαλκάνια, κυρίως τη Βουλγαρία, αλλά και από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Βρετανία.

Διαβάστε ακόμα: Χειμερινές αποδράσεις σε 3 από τα γραφικότερα χωριά του Παρνασσού

Ο κάθε συρμός του διάσημου τρένου, που κινείται πάνω σε πολύ στενές ράγες, πλάτους μόλις 60 εκατοστών, παγκόσμιας μοναδικότητας, έχει εκτός από τη μηχανή έλξης και τρία επιβατικά βαγονέτα, με μεταφορική ικανότητα 118 ατόμων. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού τα βαγόνια είναι ανοιχτά, ενώ όταν επικρατεί κρύο-και λόγω υψομέτρου-τα βαγόνια είναι κλειστά και κατασκευής των αρχών του προηγούμενου αιώνα.

Πηγή: news.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ