Η «Χοντρή», η «Λόγια», η «Κόκκινη» πόλη της Ιταλίας θα σε συνεπάρει. Ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Βενετία, μια πόλη με αμέτρητους φοιτητές περιμένει να την ανακαλύψεις. Είναι η Μπολόνια, η «Χοντρή» της Ιταλίας με την πλούσια μόδα, τη νυχτερινή ζωή και τα αναγεννησιακά κτίρια.

Αποκαλείται «Χοντρή» όχι μόνο για τις γευστικές και συνάμα παχυντικές μακαρονάδες της, αλλά και τη μεγάλη ποικιλία τυριών και καπνιστών αλλαντικών, της σάλτσας μπολονέζ και των τορτελίνι. Η Μπολόνια έχει και εξαιρετικό παγωτό, σοκολατάκια γεμισμένα με κονιάκ και περιποιημένα spritz.

- Advertisement -

Ονομάζεται και «Λόγια» εξαιτίας του πρώτου Πανεπιστημίου που ιδρύθηκε στην Ευρώπη το 1088 και από το οποίο αποφοίτησαν ο Δάντης, ο Κοπέρνικος και ο Ιταλός Πρωθυπουργός Πρόντι.

«Μάρτης» ή «Μαρτιά»: Ένα παμπάλαιο έθιμο που κρατά μέχρι και σήμερα! – Γιατί φοράμε βραχιολάκι από κόκκινη και άσπρη κλωστή την 1η Μαρτίου; 

Το τρίτο όνομα που της αποδίδεται είναι το «Κόκκινη» τόσο για τις κεραμιδί σκεπές των κτισμάτων στο ιστορικό κέντρο της, όσο και για το γεγονός ότι η περιοχή αποτέλεσε το προπύργιο του κομμουνισμού μέχρι το 1999.

Δείτε το βίντεο:

 

πηγή:bestofnetwork.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ