Η Ρουμανία είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς προορισμούς στην Ευρώπη, μια χώρα με μεσαιωνικά κάστρα, γοτθικές εκκλησίες και όμορφες πόλεις, όλα κρυμμένα σε μερικά από τα πιο αινιγματικά τοπία της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η Ρουμανία φημίζεται μια τα γεωγραφικά της θαύματα, όπως τα Καρπάθια Όρη και η Μαύρη Θάλασσα, τα πυκνά δάση της, τις χιονισμένες κορυφές της και τις απόκοσμες όσο και πανέμορφες τοποθεσίες, όπως αυτή που “ταξιδέυουμε” εδώ… το όμορφο Μπρασόβ (Brașov).

- Advertisement -
 Μπρασόβ, Ρουμανία

Εκεί που ο μύθος συναντάει τις ρουμανικές παραδόσεις η ιστορία του Κόμη Δράκουλα ζωντανεύει σε ένα μεσαιωνικό σκηνικό.

 Μπρασόβ, Ρουμανία - Το κάστρο του Δράκουλα

Το Μπρασόβ είναι μια καταπράσινη πόλη στην καρδιά της Ρουμανίας και βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα από τα πιο γνωστά χιονοδρομικά κέντρα της περιοχής, το Ποϊάνα Μπρασόβ.

 Μπρασόβ, Ρουμανία- Χιονοδρομικό κέντρο

Περπατώντας κανείς στην παλιά πόλη εντυπωσιάζεται από τα επιβλητικά κτίρια, τα μεγαλοπρεπή παλάτια και τον αέρα μυστηρίου που την περιβάλλει.

 Μπρασόβ, Ρουμανία, Bran castle
 Μπρασόβ, Ρουμανία-πανοραμική

Τι να δείτε

Αξίζει να επισκεφθείτε το κάστρο του Μπραν, που σύμφωνα με τους θρύλους αποτελούσε τον τόπο κατοικίας του Βλαντ Τσέπες ή αλλιώς του Κόμη Δράκουλα. Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και αποτελεί τον καλύτερα διατηρημένο πύργο της χώρας!

Το Μπρασόβ έχει τρεις διαφορετικές γειτονιές με δικά της χαρακτηριστικά, τη ρουμάνικη, τη γερμανική και την ουγγρική. Πρέπει οπωσδήποτε να τις περπατήσετε!

Στην κεντρική πλατεία Piata Sfatului λειτουργεί από το 1364 υπαίθρια αγορά και γύρω της βρίσκονται η «Μαύρη Εκκλησία», το «Σπίτι των Εμπόρων» και το σπίτι-μουσείο της οικογένειας Muresan. Στην πλατεία θα δείτε επίσης και το εντυπωσιακό κτίσμα με μπαρόκ και αναγεννησιακά στοιχεία που στεγάζει το δημαρχείο της πόλης.

Από τα σημαντικότερα αξιοθέατης της πόλης είναι η Πύλη της Αικατερίνης, η τελευταία πύλη της πόλης που σώζεται ακόμη από το Μεσαίωνα και η ελληνορθόδοξη εκκλησία.

Μπρασόβ, Ρουμανία- ελληνορθόδοξη εκκλησία
Η ορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Νικολάου

Κάθε καλοκαίρι διοργανώνεται ένα διεθνές φεστιβάλ ποπ μουσικής, το Golden Stag που συγκεντρώνει πλήθος κόσμου στην κεντρική πλατεία του Μπρασόβ.

Πληροφορίες

Ρουμανία χάρτης

Μπρασόβ / Ρουμανία

Διαφορά ώρας:
Νόμισμα:
Λέου (0,20 ευρώ)
Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού με πτήση ανταπόκρισης μέσω Μονάχου είναι 5 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα και 5 ώρες και 10 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη.

Ρουμανία: Το top 21 που πρέπει να επισκεφτείς μετά την πανδημία – Κάνουμε ένα φωτογραφικό ταξίδι στη πιο γοητευτική χώρα της Ευρώπης!

Δείτε το Μπρασόβ μέσα από τις φωτογραφίες!

 Μπρασόβ, Ρουμανία, Council Square
Council Square
 Μπρασόβ, Ρουμανία- Κάστρο του Δράκουλα
Bran Castle, το γνωστό ως Κάστρο του Κόμη Δράκουλα
Bran Castle, το γνωστό ως Κάστρο του Κόμη Δράκουλα
Bran Castle, το γνωστό ως Κάστρο του Κόμη Δράκουλα
Μπρασόβ, η Μαύρη εκκλησία
Η Mαύρη εκκλησία
Βόλτα στην Παλιά Πόλη, Μπρασόβ
Βόλτα στην Παλιά Πόλη
Βόλτα στην Παλιά Πόλη, Μπρασόβ
Βόλτα στην Παλιά Πόλη
Council Square, Μπρασόβ
Council Square
Φρούριο Peles, Μπρασόβ
Φρούριο Peles
Μπρασόβ Ρουμανία
Στην Παλιά Πόλη

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ