Ενημερώθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017, 10:03

Μια εγκατελειμμένη αποθήκη στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης, το απόλυτο στέκι για υψηλή… κρεατοφαγία!

Το Μπριζόλα είναι μια νέα πρόταση (από τον Μάιο) με την υπογραφή του επιχειρηματία Γιώργου Κώστογλου γνωστού για τα εστιατορικά του projects στη Θεσσαλονίκη (Ζύθος, Αγιολί, κτλ) που σε καλεί να ζήσεις μια διαφορετική γαστρονομική εμπειρία εκτός… κέντρου!

Σ’ έναν πρώην βιομηχανικό χώρο, ένα βήμα από το mall One Salonica, βρήκε ο ίδιος το τέλειο σημείο για το επόμενό του project στο οποίο έδωσαν σάρκα και οστά οι σκηνογράφοι-αρχιτέκτονες Γιώργος Γαβαλάς και Γιάννης Μουρίκης, αλλά και ο εικαστικός Λάζαρος Πάντος.

Από την είσοδο κιόλας η φωτισμένη με λαμπάκια πινακίδα ΜΠΡΙΖΟΛΑ θυμίζει λίγο κάτι από Brodway… σκέφτηκα…

Στην ψηλοτάβανη αίθουσα όπου κυριαρχεί το βιομηχανικό design, οι ξύλινες σκαλωσιές για διαχωριστικά και οι τζαμαρίες που κρυφοκοιτάζουν έξω στην ήσυχη γειτονιά, η ατμόσφαιρα αποπνέει κάτι από τον μυστηριασμό του Μεσαίωνα… με το μόνο «διακοσμητικό» να είναι ένα πιστό αντίγραφο της αυτοπροσωγραφίας του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου!

Αυτό που τράβηξε αμέσως το βλέμμα μου πάνω του είναι η παλιά, επιβλητική ξύλινη πόρτα, που αν και «ήρθε» από ένα μοναστήρι της Σερβίας, μοιάζει σαν να υπήρχε πάντοτε σ’ αυτό το σημείο…

Άλλωστε όλα εδώ συνηγορούν ώστε να σε ταξιδέψουν για λίγο κάπου αλλού… ίσως σε κάποιο κελάρι της Τοσκάνης ή σε κάποιο ψαγμένο new age στέκι του Βrooklyn…

Διαβάστε τη συνέχεια για τη Μπριζόλα: Elegant κρεατοφαγία σε μια underground αποθήκη η στο i-discover ….

 

Πηγή Best in travel Thessaloniki 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν με ένα μόνο κλικ!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ