Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024
21.9 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΟυκρανίαΤο μυστικό Τούνελ της Αγάπης: Ανακαλύψτε τη μυστική «Φοντάνα ντι Τρέβι» της...

Το μυστικό Τούνελ της Αγάπης: Ανακαλύψτε τη μυστική «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ουκρανίας

Υπάρχει ένα πραγματικό Τούνελ της Αγάπης και βρίσκεται στην Ουκρανία! Γιατί όμως το αποκαλούν «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ουκρανίας;

Κι αν νομίζετε ότι ένα καταπράσινο σκηνικό με μια μακριά φυλλώδη σήραγγα, θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει μόνο από σελίδα παραμυθιού, μάλλον δεν ξέρετε ότι αυτό το μέρος υπάρχει στην πραγματικότητα…

- Advertisement -

Αυτό το καταπράσινο τούνελ, με μήκος 3 χιλιόμετρα, βρίσκεται έξω από την πόλη Κλέβεν και μάλιστα λειτουργεί κανονικά αφού από μέσα του περνά ένα ιδιωτικό τρένο το οποίο μεταφέρει ξύλο σε τοπικό εργοστάσιο.

Τούνελ της Αγάπης, Ουκρανία

Τούνελ της Αγάπης: Καταφύγιο των ερωτευμένων

Η ασυνήθιστη αυτή σήραγγα αποτελεί το αγαπημένο καταφύγιο των ερωτευμένων, ως ένας τόπος για να κάνουν έναν όμορφο ρομαντικό περίπατο, Το καταπράσινο αυτό τούνελ είναι ένα πανέμορφο παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν η φύση έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ελεύθερα, πάνω από τις ανθρωπογενείς υποδομές.

Τούνελ της Αγάπης, Ουκρανία

Οι Ουκρανοί όχι μόνο δεν έκοψαν δέντρα για να περάσει ο σιδηρόδρομος, αλλά άφησαν το δάσος ανέγγιχτο να «υποδεχτεί» την μηχανή. Δεν παρενέβησαν στη φυσικότητα του τοπίου, αλλά άφησαν τις φυλλωσιές να φυτρώσουν ανενόχλητες γύρω από τις ράγες του τρένου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα καταπράσινο φυσικό τούνελ από κλαδιά. Τα δέντρα με το πέρασμα των χρόνων αναπτύχθηκαν περαιτέρω κατά μήκος της γραμμής και σχημάτισαν μια καταπράσινη σήραγγα που περιβάλλει τον σιδηρόδρομο και τις καθημερινές διαδρομές του τρένου.

Τούνελ της Αγάπης, Ουκρανία

Γιατί το ονομάζουν και «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ουκρανίας;

Το τούνελ το ονομάζουν και «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ουκρανίας αφού λέγεται ότι όποιος κάνει μια ευχή – και είναι ειλικρινής στην αγάπη του  – θα δει αυτό που ευχήθηκε να γίνεται πραγματικότητα.

Πάντως αν βρεθείτε στην Ουκρανία, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε αυτό το φανταστικό πράσινο πέρασμα – είτε είστε με το ταίρι σας, είτε όχι!

Τούνελ της Αγάπης, Ουκρανία

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,565 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ