Κοντά στο χωριό Βάστα, στην Αρκαδία, ο ναός της Αγίας Θεοδώρας είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα. Εκτιμάται πως χτίστηκε περίπου στα 1050-1100 τιμώντας την οσιομάρτυρα Θεοδώρα.

Περιτριγυρισμένη από μια κατάφυτη ρεματιά και πανύψηλες βελανιδιές, η εκκλησία εντυπωσιάζει με τα δεκαεπτά πελώρια δέντρα που ξεπηδούν από τη στέγη της. Οι ρίζες τους περνούν μέσα από τους τοίχους της εκκλησίας, οι κορμοί και τα κλαδιά τους σκαρφαλώνουν πάνω τους κι έτσι τα δέντρα μοιάζουν να φυτρώνουν πάνω στη στέγη του ναού.

Σύμφωνα με την παράδοση, η Θεοδώρα μαρτύρησε για την πίστη της και εκτελέστηκε στο σημείο που βρίσκεται το εκκλησάκι. Λίγο πριν εκτελεστεί, προσευχήθηκε στο σημείο να φυτρώσουν δέντρα και το αίμα της να γίνει νερό και να τα ποτίζει.

Το εκκλησάκι βρίσκεται κοντά στη Μεγαλόπολη και μέσα ο χώρος είναι λιτός, με τις τοιχογραφίες να μαρτυρούν το πέρασμα των χρόνων.

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ελληνικά τρένα: Oι Ιταλοί αγοραστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα βάλουν στις ράγες τρένα «βέλη» με 200 χλμ/ώρα!!!

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Οι 11 χειρότερες κριτικές στο TripAdvisor για τα ελληνικά μνημεία & τα αξιοθέατα!«Σιγά τον Παρθενώνα.Είναι απλώς ένα εργοτάξιο!»

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΑΣΤΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

πηγή:globalview.gr

Προηγούμενο άρθροΤο νέο καινοτόμο project της Αθήνας: Breakfast in Athens…
Επόμενο άρθροΤα καλύτερα Adults-only ξενοδοχεία: η πολυτέλεια του να είσαι ενήλικας
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ