Από τα πεδινά της μέρη μέχρι τα πιο ορεινά και απομακρυσμένα από το λιμάνι χωριά, η Νάξος είναι αυτό που λέμε «ευλογημένος τόπος», παράγει όλα όσα χρειάζονται για να έχει μια λιτή και νόστιμη κουζίνα. Όλα εκείνα λοιπόν που κάνουν την Νάξο έναν γαστριμαργικό προορισμό -εκτός από τα φημισμένα της κρέατα- μπορεί κανείς να τα βρει σε έναν χώρο που έχει μείνει ανεπηρέαστος από τον χρόνο.

Το παντοπωλείο του Τζιμπλάκη άνοιξε το 1945, όταν ο παππούς του σημερινού ιδιοκτήτη, Γιάννης, κατέβηκε από το χωριό του Δαμαρίωνα στην χώρα προκειμένου να ξεκινήσει μια επιχείρηση βασισμένη στα τυροκομικά προϊόντα του τόπου.

- Advertisement -

Από τότε μέχρι σήμερα, ντόπιοι και τουρίστες, μαγαζάτορες καικαλοφαγάδες επιλέγουν το μαγαζί στην οδό Παπαβασιλείου για να προμηθευτούν τυριά και πολλά άλλα προϊόντα που παράγει η Νάξος