ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμο
ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμο

Οι αίθουσες 33-36 στον τρίτο όροφο της μόνιμης έκθεσης του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού ανοίγουν ξανά στο κοινό. Ανανεωμένες και εμπλουτισμένες με νέα εκθέματα, διηγούνται την ιστορία της νεότερης Ελλάδας από τα χρόνια λίγο πριν την Ελληνική Επανάσταση έως και τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Την επανέκθεση ενέπνευσαν τόσο οι δύο πρόσφατες επετειακές εκθέσεις του Μουσείου, «1821 Πριν και Μετά» και «Μικρά Ασία: Λάμψη–Καταστροφή–Ξεριζωμός–Δημιουργία», όσο και οι νέες δωρεές αξιόλογων κειμηλίων που εμπλούτισαν τη συλλογή.
Η μουσειολογική της προσέγγιση αναδεικνύει τις πρόσφατες επιστημονικές αναζητήσεις και τα καινούρια αποκτήματα, σεβόμενη παράλληλα το ύφος της, κλασικής πλέον, έκθεσης του Μουσείου Μπενάκη.

Ελεύθερη είσοδος στο Μουσείο Μπενάκη την 25η Μαρτίου

Συνδέοντας τη θεματική της νέας μόνιμης έκθεσης του τρίτου ορόφου –«Νεότερη Ελλάδα»– με τον εορτασμό της εθνικής επετείου, το Μουσείο Μπενάκη καλεί το κοινό να επισκεφτεί το Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού την 25η Μαρτίου, από τις 13:00 έως τις 18:00, με ελεύθερη είσοδο.
Παράλληλα, στο αμφιθέατρο του Μουσείου θα προβάλλεται το ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη «1821 Πριν και Μετά: Η γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας», μια παραγωγή του Μουσείου Μπενάκη και της Marketing Greece, το οποίο αναφέρεται στην επετειακή έκθεση για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 που διοργάνωσε το Μουσείο Μπενάκη με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθεί σειρά ξεναγήσεων στη νέα μόνιμη έκθεση κάθε Πέμπτη, από 27 Μαρτίου έως και 25 Απριλίου στις 18:00, με ελεύθερη είσοδο και για περιορισμένο, κάθε φορά, αριθμό ατόμων. Κρατήσεις θέσεων online μέσω του tickets.benaki.org.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ: Νέα μόνιμη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού, Κουμπάρη 1, Μουσείο Μπενάκη

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ