10 μουσεία κοσμημάτων στον κόσμο

Μπορεί η πανδημία να μας έχει καθηλώσει στο σπίτι, να μην μπορούμε να ταξιδέψουμε και να γνωρίσουμε νέους τόπους και κουλτούρες, ωστόσο εμείς συνεχίζουμε να ταξιδεύουμε νοερά και να γνωρίζουμε και να βλέπουμε νέα μέρη, ακόμη και ψηφιακά όπως τα 12 διάσημα μουσεία που σας είχαμε παρουσιάσει στα οποία μπορείτε να κάνετε online περιήγηση από το σπίτι σας!

Σειρά έχουν 10 πιο ξεχωριστά μουσεία στον κόσμο, μουσεία τέχνης κατά κάποιο τρόπο ή διαφορετικά, μουσεία κοσμημάτων γεμάτα λάμψη!

Λαμπερές δημιουργίες που αντανακλούν την κουλτούρα, τον πολιτισμό, την τέχνη ακόμα και την ιστορία μιας χώρας φιλοξενούνται σε κομψά μουσεία και περιμένουν -όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν- να τα θαυμάσουμε από κοντά!

Κάποια είναι αμιγώς μουσεία κοσμημάτων και άλλα μεγάλα μουσεία του κόσμου που εκτός των άλλων, έχουν αντίστοιχες αίθουσες με… λαμπερά εκθέματα, όλα όμως εντυπωσιακά!

1.Μουσείο Λούβρου, Παρίσι, Γαλλία

Μουσείο Λούβρου, κοσμήματα Παρίσι, Γαλλία

Στο διάσημο παγκοσμίως μουσείο θα δείτε στέμματα, δαχτυλίδια, βραχιόλια, περιλαίμια που ανήκαν σε εξέχουσες προσωπικότητες του παρελθόντος. Χρονολογούμενα από προ Χριστού κάποια από αυτά, το σίγουρο είναι ότι προκαλούν θαυμασμό.

Τα 10 πιο εντυπωσιακά μουσεία στον κόσμο που άνοιξαν μέσα στο 2020 – Μοντέρνο design & ιδιαίτερη αρχιτεκτονική!

2.Βασιλικό Μουσείο κοσμημάτων, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Βασιλικό Μουσείο κοσμημάτων, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος

Εδώ είναι συγκεντρωμένα υπέροχα κοσμήματα και διαμάντια του Αιγύπτιου ηγέτη Mohhamed Ali. Ανεκτίμητης αξίας αλλά και εντυπωσιακά.

- Advertisement -
Βασιλικό Μουσείο κοσμημάτων, Αλεξάνδρεια
Μουσείο κοσμημάτων, Αλεξάνδρεια, Αίγυπτος
Βασιλικό Μουσείο κοσμημάτων, Αίγυπτος
Μουσείο κοσμημάτων, Αλεξάνδρεια

3. Μουσείο Victoria and Albert,  Λονδίνο, Μεγ. Βρετανία

Μουσείο Victoria and Albert,  Λονδίνο, Μεγ. Βρετανία

Πάνω από 3.000 κοσμήματα θα θαυμάσει στο μουσείο Victoria and Albert ο επισκέπτης. Μέσα από τα λαμπερά εκθέματα από κολιέ και δαχτυλίδια μέχρι ρολόγια και βραχιόλια θα κάνετε ένα ταξίδι από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Γνωρίστε 7 μουσεία στον κόσμο με θέμα το φαγητό και το ποτό!

4.National Tehran Jewelry Museum, Τεχεράνη, Ιράν


Στην πρωτεύουσα του Ιράν και στο κτίριο της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας, θα δείτε ένα Μουσείο με πραγματικούς θησαυρούς που… τυφλώνουν με τη λάμψη τους! Δεν είναι ανοιχτό πολλές μέρες και ώρες της εβδομάδας (υπό κανονικές συνθήκες), όμως αξίζει κάθε αναμονή γιατί είναι από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία που μπορεί κάποιος να γνωρίσει την ιρανική κουλτούρα. Επειδή πολλά εκθέματα είναι μοναδικά στον κόσμο, μεταξύ αυτών στέμματα και κορόνες, η συνολική αξία της συλλογής είναι ανεκτίμητη. Επίσης, δύσκολα θα βρείτε φωτογραφίες των εκθεμάτων, γιατί δεν επιτρέπονται τα …κλικ μέσα στον χώρο του Μουσείου.

National Tehran Jewelry Museum, Τεχεράνη, Ιράν

5.Swarovski Crystal Worlds /Swarovski Kristallwelten, Wattens Αυστρία

Swarovski Crystal Worlds, είσοδος, Wattens Αυστρία

Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία στην Αυστρία δεν θα ήταν άλλο από το Swarovski Crystal Worlds, τα κρύσταλλα Swarovski άλλωστε είναι γνωστές σε όλα τα σημεία του κόσμου. Εδώ θα κάνετε ταξίδι στην ιστορία και μια απολαυστική “βουτιά” στα αγαπημένα κρύσταλλα της εταιρείας. Τέλος, σίγουρο για κάθε επισκέπτη είναι ότι θα βγάλει σίγουρα μια φωτογραφία μπροστά από τον φημισμένο καταρράκτη της εισόδου.

Swarovski Crystal Worlds, Wattens Αυστρία

Η Lindt ανοίγει το μεγαλύτερο μουσείο σοκολάτας στον κόσμο! Δείτε το

6.Μuseo del Oro, Μπογκοτά, Κολομβία

Μuseo del Oro, Μπογκοτά, Κολομβία

Αν αγαπάτε το χρυσό, είναι ο κατάλληλος χώρος για να θαυμάσετε δημιουργίες που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού. Το μουσείο στην βρήκατε Μπογκοτά της Κολομβίας δεν είναι αποκλειστικά κοσμημάτων αλλά η πλειοψηφία των εκθεμάτων του είναι κοσμήματα.

Στο εσωτερικό του μουσείου del Oro, Μπογκοτά

7. Diamant Museum, Άμστερνταμ, Ολλανδία

Diamant Museum, Άμστερνταμ, Ολλανδία

To λέει και το όνομα του… pρόκειται για έναν διαμαντένιο παράδεισο στην καρδιά της πρωτεύουσας της Ολλανδίας. Εδώ θα δείτε την πολυτιμότερη πέτρα του κόσμου σε πολλές διαφορετικές και μοναδικές δημιουργίες.

Μουσείο διαμαντιών, Άμστερνταμ, Ολλανδία

8. Museum of Fine Art (MFA), Βοστόνη, ΗΠΑ

Museum of Fine Art (MFA), Βοστόνη, ΗΠΑ

Στο εντυπωσιακό κτίριο του Museum of Fine Art της Βοστόνης – Μουσείου που είναι από τα πιο εντυπωσιακά αλλά και το 4ο μεγαλύτερο μουσείο στις ΗΠΑ- , βρίσκεται μια σχετικά μικρή συλλογή κοσμημάτων, που όμως καλύπτει μια μεγάλη γκάμα εκθεμάτων από χρονολογική σκοπιά.

9.New Μexico museum of art, Νέο Μεξικό ΗΠΑ

New Μexico museum of art, Νέο Μεξικό ΗΠΑ

Στο GIA εκτός από κάθε λογής κοσμήματα με πολύτιμους λίθους, θα δεις από κοντά το μεγαλύτερο κρεμαστό του κόσμου, περίπου 1 εκατ. καρατίων.

12 διάσημα μουσεία που μπορείτε να κάνετε online περιήγηση από το σπίτι σας!

10. Μουσείο Κοσμήματος (ΜΚΗΛ) Ηλία Λαλαούνη

Μουσείο Κοσμήματος (ΜΚΗΛ) Ηλία Λαλαούνη

Φυσικά δεν θα μπορούσε η χώρα μας με όλη αυτή την ιστορία, τον πολιτισμό και την τέχνη που την έχουν κάνει γνωστή στα πέρατα του κόσμου να μην έχει ένα μουσείο κοσμημάτων. Το Μουσείο αποτελεί ένα μνημείο αφιερωμένο στον τέχνη της αργυροχρυσοχοΐας και το έργο που μας άφησαν ταλαντούχοι καλλιτέχνες από τα αρχαία χρόνια μετουσιωμένο στις δημιουργίες από τη σύγχρονη Ελλάδα. Πρόκειται παρόλα αυτά για το μοναδικό μουσείο αφιερωμένο αποκλειστικά κόσμημα στην Ελλάδα και βρίσκεται μια ανάσα από την Ακρόπολη. Το Μουσείο μετράει πάνω από 20 χρόνια ζωής και ιδρυτής του ήταν ο Ηλίας Λαλαούνης. Στο μουσείο θα θαυμάσει κάποιος την μόνιμη έκθεση κυρίως με έργα του Ηλία Λαλαούνη αλλά και περιοδικές εκθέσεις Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Μουσείο Κοσμήματος  Ηλία Λαλαούνη

Η μόνιμη έκθεση του μουσείου αποτελείται από 50 συλλογές που περιλαμβάνουν  κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα, παρουσιάζοντας στον επισκέπτη ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του έργου του Ηλία Λαλαούνη. Στη μόνιμη έκθεση του ΜΚΗΛ, οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν το έργο του Ηλία Λαλαούνη, μέσα από 4.500 πρωτότυπες δημιουργίες  που κατασκευάστηκαν από το 1957 – 2002. Η έμπνευση του δημιουργού, πηγάζει από μια ποικιλία θεματικών,  που στο Μουσείο έχουν διαχωριστεί σε έξι θεματικές ενότητες.

Επιπλέον, στην μόνιμη έκθεση παρουσιάζονται ιδιωτικές συλλογές και έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, δωρεές ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας. Σκοπός των μόνιμων συλλογών, η παρουσίαση και η σημασία του κοσμήματος από τις απαρχές του, μέχρι το σύγχρονο και εικαστικό κόσμημα, από την σύλληψη της ιδέας της έμπνευσης, τον σχεδιασμό μέχρι την χρήση του.

Μουσείο Κοσμήματος  Ηλία Λαλαούνη, Αθήνα

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ