Αύριο στις 18:00 το απόγευμα κατά την διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας, θα ανακοινωθούν οι νέες αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε περιοχές της Αττικής που είναι ήδη σε “κόκκινη” λίστα

Οι ανακοινώσεις θα αφορούν στην καθολική χρήση μάσκας τοπικά, σε συγκεκριμένες περιοχές της Αττικής, ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί και αλλαγή στη λειτουργία των καταστημάτων στην Αττική με σκοπό να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα ΜΜΜ.

Κορονοϊός

Η κακή επιδημιολογική εικόνα που εμφανίζουν διάφορες περιοχές στην Ελλάδα  εδώ και αρκετό καιρό σε συνδυασμό με τις επικίνδυνες εστίες διασποράς αλλά και το γεγονός πως έρχεται ένας δύσκολος χειμώνας κατά τους επιδημιολόγους, οδηγεί την κυβέρνηση στην λήψη νέων οριζόντιων μέτρων αλλά με τοπικό χαρακτήρα.

Κορονοϊός: Τα πιθανά νέα μέτρα, τα σενάρια για την εστίαση και το lockdown στην Αττική

Υπενθυμίζεται πως «πρωτιά» κρουσμάτων κορονοϊού κατέχει εδώ και αρκετό καιρό η Αττική, σε ποσοστό μάλιστα που έφτανε ακόμ ακαι το 50% των συνολικών κρουσμάτων της χώρας!

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στους εξωτερικούς χώρους έχει ήδη επιβληθεί σε άλλες περιοχές της χώρας που είναι στην “κόκκινη” λίστα, δηλαδή η Ημαθία, η Πέλλα, το Κιλκίς, η Κρήτη η Πιερία, η Χαλκιδική, η Λέσβος, η Μύκονος και η Ζάκυνθος.

Για τα έκτακτα μέτρα αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών λέγοντας πως οι ειδικοί θα ετοιμάσουν λίστα με νέα μέτρα που αφορούν στην Αττική, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι .

Δείτε το βίντεο με το σχετικό ρεπορτάζ

Οι δήμοι της Αττικής που είναι στην «κόκκινη» λίστα

Οι δήμοι της Αττικής που εξακολουθούν παρουσιάζουν αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο είναι οι δήμοι Αθηναίων και Πειραιώς, ενώ στα νότια προάστια υπάρχει μια αισθητή υποχώρηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες που είχαν υψηλό επιδημικό φορτίο, γεγονός που οφείλεται και στην άμεση παρέμβαση των δήμων. Από την άλλη, τα κρούσματα στα βόρεια προάστια παραμένουν σε υψηλά επίπεδα αλλά χωρίς οι περιοχές αυτές να βρίσκονται στην «κόκκινη» λίστα.

Ποιες αεροπορικές εταιρείες θα δέχονται μόνο επιβάτες που έχουν κάνει εμβόλιο COVID-19 - Με βεβαίωση εμβολιασμού!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ