Στη Μύκονο με μάσκες

Όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου, Γκραντ Σαπς, σε υποχρεωτική 14ήμερη καραντίνα θα μπαίνουν όσοι πολίτες επιστρέφουν στη χώρα μετά από διακοπές σε επτά νησιά της Ελλάδας.

Ποια ελληνικά νησιά έχουν μπει στην “κόκκινη” λίστα

Τα νησιά, η επιστροφή από τα οποία θα σημαίνει αυτομάτως καραντίνα είναι η Λέσβος, η Τήνος, η Σέριφος, η Μύκονος, η Κρήτη, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, με την εφαρμογή του σχετικού μέτρου να ξεκινάει άμεσα, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου.

Οδηγία για καραντίνα σε Βρετανούς πολίτες μετά την επιστροφή από 7 ελληνικά νησιά

Την προηγούμενη εβδομάδα και η Ουαλία υιοθέτησε ανάλογα μέτρα, η οποία πλέον θέτει σε καραντίνα όσους ταξιδιώτες επιστρέφουν από Μύκονο, Ζάκυνθο, Λέσβο, Πάρο, Αντίπαρο και Κρήτη. Η Σκωτία έχει επιβάλει 14ήμερη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που έρχονται από την Ελλάδα γενικότερα κι όχι από συγκεκριμένα ελληνικά νησιά. Στη Βόρεια Ιρλανδία, μέχρι στιγμής, οι τοπικές αρχές δεν έχουν προχωρήσει σε αντίστοιχα μέτρα.

τα "κόκκινα" ελληνικά νησιά

Η απόφαση αυτή της Βρετανικής κυβέρνησης έχει προκαλέσει, σύμφωνα με το Sky News, αντιδράσεις στο εσωτερικό της χώρας, ιδιαιτέρως σε όσους έκλεισαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα την τελευταία στιγμή και δεν υπολόγιζαν το ενδεχόμενο καραντίνας. Μέχρι στιγμής, η Βρετανία μετρά 347.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 41.551 θανάτους λόγω κορονοϊού.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ