Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024
28 C
Athens
ΑρχικήTravelΝεκρά Θάλασσα: Ας γνωρίσουμε ένα από τα πιο ακαταμάχητα τοπία μέσα από...

Νεκρά Θάλασσα: Ας γνωρίσουμε ένα από τα πιο ακαταμάχητα τοπία μέσα από 13 άγνωστες πληροφορίες & ένα βίντεο από το National Geographic

Η Νεκρά Θάλασσα είναι η μεγαλύτερη λίμνη με αλμυρό νερό στον κόσμο και βρίσκεται ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Ιορδανία. Είναι αδύνατον να προσεγγίσει κανείς το βυθό της αλλά και να κολυμπήσει σε αυτή. Αυτά είναι μερικά μόνο ενδιαφέροντα στοιχεία για ένα από τα πιο ακαταμάχητα τοπία στον κόσμο που. Εμείς στο travelstyle.gr συγκεντρώσαμε και σας αποκαλύπτουμε ακόμα περισσότερα γι’ αυτό το μοναδικό μέρος.

13 άγνωστες πληροφορίες για τη Νεκρά Θάλασσα

1.Η λίμνη έχει μήκος 67 χ.λμ. και πλάτος 18 στο φαρδύτερο σημείο της.

- Advertisement -

2.Οι όχθες της λίμνης αποτελούνται από κρυσταλλικό αλάτι και είναι λευκές, δημιουργώντας μια όμορφη αντίθεση με τα πεντακάθαρα γαλανά νερά της.

3.Κατά την Παλαιά Διαθήκη η Νεκρά Θάλασσα ονομαζόταν Αλμυρή Θάλασσα ή Θάλασσα Αραβά.

4.Η περιεκτικότητα σε αλάτι αγγίζει το 35%. Στον ωκεανό, να αφανταστείτε, είναι της τάξης του 3,5%.

Νεκρά Θάλασσα αλάτι

5.Ονομάζεται “Νεκρά Θάλασσα” επειδή εδώ δεν μπορεί να επιβιώσει σχεδόν κανένα είδος ζωής λόγω της αυξημένης περιεκτικότητας σε αλάτι.

6.Μόνο ένα βακτήριο, το Haloarcula marismortui, ζει στη λίμνη καθώς έχει την ικανότητα να φιλτράρει το αλάτι και ως εκ τούτου δεν επηρεάζεται.

7.Η υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι σημαίνει ότι η λίμνη είναι ακόμη πιο πυκνή από το ανθρώπινο σώμα. Όσο κι εάν προσπαθήσεις δεν πρόκειται να βυθιστείς και είναι ιδανικό μέρος για εκείνους που δεν ξέρουν να κολυμπούν καθώς απλώς επιπλέουν χωρίς προσπάθεια.

8.Το ίδιο ισχύει όμως και με το κολύμπι. Είναι σαν να προσπαθείς να κολυμπήσεις φορώντας ένα μεγάλο σωσίβιο γύρω από το σώμα σου.

Νεκρά Θάλασσα κολύμπι

9. Οι ανόργανες στερεές ουσίες που βρίσκονται στα βράχια που την περιβάλλουν διαλύονται στο νερό και την κάνουν εξαιρετικά αλμυρή.

10.Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λεκάνη του κόσμου και βρίσκεται περίπου 400 μέτρα κάτω από το επίπεδο της θάλασσας.

Δείτε επίσης 5 πράγματα που δεν γνωρίζατε για το Τέρας του Λοχ Νες

11. Η Νεκρά Θάλασσα είναι το μοναδικό μέρος στον κόσμο όπου μπορείς να κάνεις ηλιοθεραπεία και να μην καείς ποτέ. Η μοναδική γεωγραφική θέση της λίμνης της προσφέρει προστασία ενάντια στις ακτίνες UV.

Νεκρά θάλασσα πρασινογάλαζα νερά

12.Το βαθύτερο σημείο της Νεκράς Θάλασσας είναι 377 μέτρα, γεγονός που την καθιστά τη βαθύτερη αλμυρή λίμνη στον κόσμο.

13.Τα τελευταία 60 χρόνια η στάθμη των υδάτων της Νεκράς Θάλασσας υποχωρεί με ανησυχητικούς ρυθμούς και υπάρχει πιθανότητα να εξαφανιστεί σε 50 χρόνια από σήμερα.

Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο από το National Geographic:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,268LikesΚάντε Like
88,484 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ