Έχουν υπάρξει μαρτυρίες, φωτογραφίες, βίντεο και, κυρίως, ανατριχιαστικές ιστορίες και θρύλοι, μα το κυνήγι συνεχίζεται για να αποδειχθεί πραγματικά η ύπαρξη του Τέρατος που ζει στα βάθη της λίμνης Λοχ Νες στη Σκωτία. Εμείς έχουμε συγκεντρώσει 5 πράγματα που δε γνωρίζατε για το Τέρας του Λοχ Νες, όπως τα κατέγραψε το περιοδικό BBC History Revealed.

Η ιστορία με το Τέρας του Λοχ Νες ξεκινά το 1933, όταν ο Κο και η Κα Spicer ισχυρίστηκαν ότι ένα τέρας διέσχισε το δρόμο ακριβώς μπροστά από το αυτοκίνητό τους, κατευθυνόμενο προς τη σκωτσέζικη λίμνη. Για παραπάνω από 80 χρόνια, η “Nessie” έγινε ένα μυθικό πλάσμα διάσημο σε όλο τον κόσμο και του οποίου η ύπαρξη δεν έχει αποδειχθεί. Το 2006, βρέθηκε στην κορυφή με τους πιο διάσημους Σκωτσέζους.

Γνωρίστε και την ελληνική λίμνη Λοχ Νες… με τους μύθους και τους θρύλους!

Τέρας του Λοχ Νες

Κι όμως, πρωτοαναφέρθηκε το 565 μ.Χ.

Παρά το γεγονός ότι η φήμη του τέρατος αναπτύχθηκε μετά τη μαρτυρία των Spicer, η πρώτη φορά που αναφέρθηκε ήταν το 565 μ.Χ. O St. Columba, ένας Χριστιανός μοναχός περιγράφει το τέρας μέσα στο νερό. Αυτό, βέβαια, πρέπει να περιείχε μια δόση υπερβολής, αφού πολλά γραπτές μαρτυρίες του Μεσαίωνα ήταν διανθισμένες με τέρατα.

Κυνήγι μεγάλων θηραμάτων

Ένας κυνηγός μεγάλων θηραμάτων με το όνομα Marmaduje Wetherall επισκέφτηκε το Λοχ Νες το 1933 ελπίζοντας να πιάσει το σημαντικότερο θήραμα, αλλά το μόνο που βρήκε ήταν μια ύποπτη πατημασιά στην ακτή. Μια έρευνα του αποτυπώματος αυτού αποκάλυψε ότι επρόκειτο για απάτη, πιθανόν φτιαγμένη από τον ίδιο τον Wetherall από τη βάση μιας ομπρέλας.

Επιχείρηση Deepscan

Έχουν υπάρξει πολλές έρευνες για το τέρας του Λοχ Νες τα τελευταία 80 χρόνια, με τη μεγαλύτερη να είναι η “Επιχείρηση Deepscan” το 1987. Ένα άλλο σχέδιο ήταν να αναθέσουν σε εκπαιδευμένα δελφίνια από την Αμερική να ψάξουν για το τέρας, αλλά αυτό εγκαταλείφθηκε όταν ένα από τα δελφίνια πέθανε γιατί δεν κατάφερε να εγκλιματιστεί με τη χαμηλή θερμοκρασία του νερού.

Ασφάλεια (σε περίπτωση που…)

Το 2005 διοργανώθηκε ένας αγώνας τριάθλου ξεκινώντας με κολύμβηση στη λίμνη Λοχ Νες. Οι συμμετέχοντες αθλητές ασφαλίστηκαν έναντι 1 εκατομμυρίου λιρών σε περίπτωση δαγκώματος από τη Nessie.

- Advertisement -

Βάθος

Αν μπορούσε ένα τεράστιο υδρόβιο τέρας να κρυφτεί με επιτυχία κάπου, το Λοχ Νες είναι το ιδανικό μέρος, καθώς οι μεγάλες ποσότητες τύρφης που περιέχει κάνουν την προσπάθεια των οργάνων να διεισδύσουν στο θολό νερό πολύ δύσκολη. Το μέγεθος και μόνο της λίμνης την καθιστούν ιδανικό “σπίτι” για τη Nessie, αφού περιέχει περισσότερο  νερό από όλες τις λίμνες της Αγγλίας και της Ουαλίας μαζί, γεγονός που την κάνει τη μεγαλύτερη λεκάνη νερού στη Βρετανία. Το βαθύτερο σημείο της λίμνης Λοχ Νες αγγίζει τα 227 μέτρα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ