Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήΤάσος Δούσης BlogΝεμέα: Ο Τάσος Δούσης επισκέπτεται το εξαιρετικό Κτήμα Semeli

Νεμέα: Ο Τάσος Δούσης επισκέπτεται το εξαιρετικό Κτήμα Semeli

Ανακάλυψα έναν τόπο λατρείας για το κρασί! Στην ευλογημένη κοιλάδα της Νεμέας στα Οινοποιεία που πρέπει να επισκεφθείτε είναι και το @semeliestate.

Το οινοποιείο Semeli ξεχωρίζει για διάφορους λόγους! Φιλοξενία, αισθητική, περιβάλλον! Οι άνθρωποι που συνάντησα εδώ είναι παθιασμένοι με το κρασί και δεν το κρύβουν! Ο κόσμος του κρασιού είναι μια συναρπαστική περιπέτεια, μια πηγή ανεξάντλητης ανακάλυψης και γαστρονομικής απόλαυσης. Και τι καλύτερο από το να ανακαλύπτεις αυτόν τον κόσμο από κοντά, σε ένα οινοποιείο που αντιπροσωπεύει τον αυθεντικό χαρακτήρα και τη γνησιότητα του τόπου του!
Στο ΚΤΗΜΑ SEMÉLI δημιουργούν εξαιρετικές ετικέτες και είναι ένα κορυφαίο δείγμα επισκέψιμου οινοποιείου με σουίτες που μπορούν να σας φιλοξενήσουν με διακριτική πολυτέλεια.

- Advertisement -

Από το 2003, το κτήμα Semeli διαθέτει ένα σύγχρονο οινοποιείο 4.000 τ.μ στην καρδιά του ιδιόκτητου αμπελώνα της στο Κούτσι Κορινθίας. Το οινοποιείο, αποτελεί σημείο αναφοράς στο χώρο του κρασιού στην Ελλάδα, τόσο για τις προηγμένες εγκαταστάσεις, την πρωτοποριακή σχεδίαση και την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του, όσο και για την εξαιρετική φιλοξενία του ενώ είναι και το ιδανικό μέρος για εταιρικά event και εκδηλώσεις…


🆘Δείτε αναλυτικά στα βίντεο του ποστ από την επίσκεψη μου στο Κτήμα Semeli, τι ακριβώς μπορείτε να κάνετε και πως θα ζήσετε μια ξεχωριστή εμπειρία!

Info

😍Διεύθυνση: Επαρ.Οδ. Κιάτου – Νεμέας, Κούτσι 205 00
😍Τα προγράμματα Οινοτουρισμού πραγματοποιούνται καθημερινά, Δευτέρα έως Κυριακή, εκτός την Τρίτη.
Το Κτήμα παραμένει κλειστό τις Τρίτες και τις επίσημες αργίες
Σημείωση: Απαραίτητη είναι η κράτηση πριν την επίσκεψή σας.
Semeli Estate Ώρες Υποδοχής Επισκεπτών:
Δευτέρα με Παρασκευή: 10:00-16:00, Τρίτη Κλειστά
Σαββατοκύριακο: 11:00-17:00
😍Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο +306970963633 ή στείλτε μας email στο [email protected]
😍 semeliestate.gr

Λίγα λόγια για το Κτήμα Semeli

Με ιστορία που ξεκινάει από το 1979, το Κτήμα Σεμέλη, αποτελεί σήμερα μία από τις κορυφαίες οινοποιητικές μονάδες στην Ελλάδα. Στην καρδιά ενός μοναδικού Terroir, στο Κούτσι της Νεμέας, λειτουργεί από το 2003 το υπερσύγχρονο οινοποιείο περιστοιχισμένο από τους ιδιόκτητους αμπελώνες οι οποίοι εκτείνονται σε 50 στρέμματα από τα συνολικά 300 που βρίσκονται σε Νεμέα και Μαντινεία. Από την 1η χρονιά λειτουργίας του οινοποιείου κινητήριος δύναμη μας αποτελεί το πάθος για δημιουργία κρασιού ανώτερης ποιότητας με έμφαση στην καινοτομία.

TO OINOΠΟΙΕΙΟ

Το Οινοποιείο, με πρωτοποριακή σχεδίαση και ιδιαίτερη αρχιτεκτονική λειτουργεί σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, αξιοποιώντας ένα προηγμένης τεχνολογίας, ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής, με σεβασμό και ευθύνη για τον φυσικό πλούτο. Η στρατηγική του θέση – βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μέτρων, σε μία πλαγιά κατάφυτη από αμπέλια – στην αμπελουργική ζώνη της Νεμέας, εξασφαλίζει ένα υγιές οικοσύστημα για τους αμπελώνες, αλλά και μία εκπληκτική θέα, που προσφέρει γαλήνη και ηρεμία στον επισκέπτη.

Το Οινοποιείο, μαζί με τους χώρους φιλοξενίας που διαθέτει καλύπτει περίπου 6.800 τετραγωνικά μέτρα. Ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος, με δυναμικότητα εμφιάλωσης 2 εκατ. φιαλών ετησίως.

Μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στην ήπια μεταχείριση της πρώτης ύλης και του παραγόμενου από αυτήν οίνου. Η κλίση του εδάφους βοηθά ώστε με την εκμετάλλευση της βαρύτητας τα σταφύλια να διοχετεύονται στους οινοποιητές, ενώ με τον ίδιο τρόπο και ο παραγόμενος οίνος οδεύει προς τα βαρέλια της κάβας για παλαίωση. Με αυτή τη φυσική διαδικασία, προστατεύεται το σταφύλι και αντίστοιχα ο οίνος από τις μηχανικές καταπονήσεις. Αξίζει δε να επισημανθεί ότι τα σταφύλια, κατά την είσοδό τους στο οινοποιείο, τοποθετούνται σε ειδικό ψυκτικό θάλαμο και στη συνέχεια, ακολουθεί η διαλογή τους και η διαδικασία της οινοποίησης. Όλη αυτή η «εν ψυχρώ» μεταχείριση ελαχιστοποιεί τα φαινόμενα οξείδωσης και βοηθά να ξεκινήσουν οι ζυμώσεις με τις ιδανικότερες συνθήκες.

Μετά την ολοκλήρωση του κύκλου εργασιών του πιεστηρίου, τα υπολείμματα – στέμφυλα – που παραμένουν στο πιεστήριο, χρησιμοποιούνται ως φυσικό λίπασμα στους δικούς μας αμπελώνες.

ΟΙ ΑΜΠΕΛΩΝΕΣ

Οι αμπελώνες του Κτήματος Semeli αριθμούν πάνω από 1.200 στρέμματα, ιδιόκτητα αλλά και συνεργαζόμενων παραγωγών στη ζώνη ΠΟΠ Νεμέα, Μαντινεία, καθώς και σε άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.

Οι ιδιόκτητοι αμπελώνες πρόκειται να διπλασιαστούν την προσεχή πενταετία, δημιουργώντας ιδανικά terroir για την καλλιέργεια ελληνικών, ξένων και σπάνιων γηγενών ποικιλιών.

Οι αμπελώνες, στο πλαίσιο μιας εξελικτικής διαδικασίας αναδιαρθρώνονται. Σκοπός μας είναι τα επόμενα χρόνια να προσφέρουμε στους καταναλωτές και τους πελάτες μας, κρασιά χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και να συμβάλουμε στη βελτίωση των οικοσυστημάτων στα οποία βασιζόμαστε.

Αυτά τα terroir θα εξελιχθούν σε αμπελοτόπια, που θα παράγουν ξεχωριστές ετικέτες κρασιού (single vineyard – single cru).

ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Η ελάχιστη δυνατή όχληση, η προστασία και ανάδειξη του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελεί βασική μας προτεραιότητα που υιοθετείται όλες τις δραστηριότητες της εταιρίας, από την παραγωγή του σταφυλιού, μέχρι την εξαγωγή των προϊόντων και από την παροχή υπηρεσιών οινοτουρισμού, μέχρι την εκπαίδευση του προσωπικού και τις σχέσεις με τους συνεργάτες.

Το Οινοποιείο στη Νεμέα έχει ήδη ουδέτερο ανθρακικό αποτύπωμα, ένδειξη συμβολής στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ενώ η εταιρία επενδύει σταθερά σε μοντέρνες εγκαταστάσεις και διαδικασίες, με έμφαση στην υψηλή ενεργειακή απόδοση και οικονομία.

Με στόχο την προώθηση της βιοποικιλότητας, την αποκατάσταση της υγείας του εδάφους και τη στήριξη της δέσμευσης φυσικού άνθρακα έχουμε ξεκινήσει πρόγραμμα αναγεννητικής αμπελουργίας με σκοπό τα επόμενα χρόνια να διασφαλίσουμε υψηλής ποιότητας α’ύλες και να προσφέρουμε στους καταναλωτές και τους πελάτες μας, κρασιά χαμηλής περιεκτικότητας σε άνθρακα και να συμβάλουμε στη βελτίωση των οικοσυστημάτων στα οποία βασιζόμαστε.

Διαθέτει επίσης ένα υπερσύγχρονο σύστημα καθαρισμού και ασφαλούς διαχείρισης των αποβλήτων της παραγωγής της.

ΕΞΑΓΩΓΕΣ

Σήμερα, οι οίνοι του Κτήματος Semeli εξάγονται σε 23 χώρες! Στόχος είναι να πολλαπλασιάσει τις εξαγωγές του, που στην παρούσα φάση ξεπερνούν το 25% της συνολικής της παραγωγής. Η εταιρία επενδύει συστηματικά στην εξωστρέφεια, «καλλιεργώντας» την πρόσβαση σε δίκτυα διανομής και προώθησης οίνου σε όλον τον κόσμο.

Ρεκόρ Μεταλλίων και Διακρίσεων για τα κρασιά SEMÉLI
Τα κρασιά Semééli βραβεύονται συστηματικά σε σημαντικούς διεθνείς διαγωνισμούς και αποσπούν διακρίσεις και επαίνους από καταξιωμένους οινογνώστες και κριτικούς τόσο στην Ευρώπη όσο και την Αμερική.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ