Ταξιδώτες με μάσκα στην Ιταλία

Η Ιταλία εισήγαγε μια νέα σειρά περιορισμών που σχετίζονται με τον COVID-19 τόσο για πολίτες όσο και για ταξιδιώτες. Στοχεύοντας όσους δεν είναι εμβολιασμένοι, οι νέοι κανόνες περιορίζουν την πρόσβαση σε δημόσιους χώρους και υπηρεσίες, ανέφερε το Schengen Visa Info.

- Advertisement -

Η πρόσβαση σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα επιτρέπεται πλέον μόνο σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως ή έχουν αναρρώσει από τη νόσο COVID-19. Ομοίως, η πρόσβαση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, τρένων, πλοίων και πορθμείων, καθώς και σε μουσεία, εκθέσεις και φεστιβάλ θα είναι δυνατή μόνο για όσους έχουν αποδεικτικό εμβολιασμό ή πιστοποιητικό ανάρρωσης. Επιπλέον, απαιτείται χρήση μάσκας σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Προηγουμένως, η απόδειξη αρνητικού test COVID-19 ήταν επαρκής για την πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους και τους τρόπους μεταφοράς.

Οι τρέχοντες κανόνες εισόδου παραμένουν σε ισχύ. Οι ταξιδιώτες πρέπει να συμπληρώσουν ένα Έντυπο εντοπισμού επιβατών και να παρουσιάσουν ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή ανάρρωσης, μαζί με ένα τεστ PCR ή ταχείας εξέτασης αντιγόνου που πραγματοποιήθηκε πριν από την άφιξή τους στην Ιταλία. Όσοι δεν μπορούν να προσκομίσουν ένα από τα δύο πιστοποιητικά θα πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ και να υποβληθούν σε πενθήμερη καραντίνα.

6 αξιοθέατα στη Βερόνα

Αντιθέτως η Βρετανία με απόφαση του ίδιου του Μπόρις Τζόνσον καταργεί τα περιοριστικά μέτρα

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την άρση περιοριστικών μέτρων, βάζοντας τέλος στο “plan B” που είχε για την πανδημία.

Το “Plan B” που αφορούσε την ανάσχεση του νέου κύματος λαμβάνει πρόωρο τέλος με απόφαση και ανακοίνωση του ίδιου του Μπόρις Τζόνσον.about:blank

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας γνωστοποίησε την επιστροφή της χώρας στο “Plan A από σήμερα Πέμπτη 20 Ιανουαρίου , απόφαση την οποία αιτιολόγησε επικαλούμενος τη μείωση των κρουσμάτων και τη συνέπεια των Βρετανών στο πρότερο καθεστώς.

μετάλλαξη covid λονδίνο

Το “Plan A”

Από σήμερα λοιπόν, η μάσκα παύει να είναι υποχρεωτική, με την κυβέρνηση να αρκείται σε απλή σύσταση για χρήση της σε κλειστούς χώρους ή σε σημεία όπου παρατηρείται συνωστισμός.

Παράλληλα, το υποχρεωτικό πάσο Covid για την είσοδο σε νυχτερινά κέντρα και εκδηλώσεις επίσης αίρεται, με μοναδική επιλογή προς επιχειρήσεις ή οργανισμούς να ζητούν το “NHS Covid Pass”, αν και εφόσον το επιθυμούν.

Επίσης, παύει να υπάρχει οποιαδήποτε οδηγία για τηλεργασία προς τις επιχειρήσεις, οι οποίες πλέον θα πρέπει να δρομολογήσουν την επιστροφή των εργαζομένων τους στο γραφείο.

Τέλος, από σήμερα οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν θα χρειάζεται να φορούν μάσκες στις τάξεις, ενώ σύντομα αναμένεται να λήξει και η χρήση της σε κοινόχρηστους σχολικούς χώρους.

Ο Μπόρις Τζόνσον μάλιστα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βάλει τέλος και στην καραντίνα για όσους νοσούν, αντικαθιστώντας την με συμβουλές και καθοδήγηση. Ο κανονισμός της αυτοαπομόνωσης πάντως έχει προγραμματιστεί να μείνει σε ισχύ μέχρι τις 24 Μαρτίου, εκτός αν ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφασίσει να βάλει πρόωρο τέλος και σε αυτόν.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ