- Advertisement -

Λένε πως όταν περπατάς στους δρόμους της, είναι σαν παράλληλα να περπατάς σε ολόκληρο τον κόσμο. Εδώ συγκεντρώσαμε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς και ενδιαφέρουσες γειτονιές της πόλης σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του Μανχάταν, κάναμε βόλτα και σας αποκαλύπτουμε γιατί είναι τα απόλυτα places to be!

SoHo

Το φηµισµένο SoΗo µόλις 20 λεπτά από το κέντρο του Μανχάταν, που ο όνοµα του προέκυψε από τα αρχικά South of Houston (street) δηλαδή νότια του Χιούστον είναι περιοχή στο νότιο Μανχάταν, πολύ γνωστό για τις γκαλερί καλλιτεχνών όπως και για την αρχιτεκτονική του.

TriBeCa

Νότια του Soho σε πολύ κοντινή απόσταση θα συναντήσετε την TriΒeCa (το όνοµα προέκυψε από τα αρχικά Triangle Below Canal Street, δηλαδή το τρίγωνο κάτω από την Canal street). Μια βόλτα στην περιοχή επιβάλλεται καθώς µπορεί να υστερεί σε σχέση µε το γειτονικό Soho αναφορικά µε την εντυπωσιακή αρχιτεκτονική -αν και αυτό αντισταθµίζουν οι αστικές επαύλεις των αρχών του 19ου αιώνα επί της Harrison street- αλλά η TriBeCa έχει µια industrial, ρετρό ατµόσφαιρα και γνωστά,must εστιατόρια που σίγουρα της δίνουν επιπλέον πλεονεκτήµατα.

Δείτε ακόμα: Ανάκτορο των Βερσαλλιών: Ξενάγηση σε ένα από τα πιο πολυτελή ανάκτορα στον κόσμο!

NoHo

Η αρχιτεκτονική του NoHo ( (North of Houston street – βόρεια του Houston street) θυµίζει αυτή του Soho αλλά κύριο σύγχρονο γνώρισµα της περιοχής είναι η εµφάνιση πολυτελών κατοικιών και εντυπωσιακών κτηρίων που κάνουν την εµφάνιση τους. Το NoHo διαπνέει µια αντιφατική ατµόσφαιρα που αυτή όµως είναι και οι γοητεία του…

Nolita

Κοντά στις παραπάνω και η Nolita (North of Little Italy -βόρεια της Little Italy ), µια µικρή γραφική συνοικία µε όµορφους δρόµους λιγότερο θορυβώδεις από αυτούς των κοντινών περιοχών. Και εδώ όµως θα συναντήσετε µπουτίκ µεγάλων oίκων, ωραία καφέ και εστιατόρια ενώ δεν περνάει απαρατήρητη η χαρακτηριστική αρχιτεκτονική σπιτιών της περιοχής.

Chelsea

Αν ένα πράγµα µόνο µπορούσαµε να πούµε για το Chelsea θα ήταν σίγουρα η καλλιτεχνική του ατµόσφαιρα, διάχυτη παντού, καθώς οι δρόµοι του είναι γεµάτοι γκαλερί, γι’ αυτό άλλωστε είναι και πόλος έλξης των απανταχού φιλότεχνων, κριτικών, συλλεκτών αλλά και των ίδιων των καλλιτεχνών, γνωστών ή ανερχόµενων. Εδώ άλλωστε διοργανώνονται και τα Gallery Walks που συµπεριλαµβάνουν στάσεις σε σηµαντικούς πολιτιστικούς χώρους.

Williamsburg

Από τις πιο hip περιοχές της πόλης, το εναλλακτικό Williamsburg συγκεντρώνει τις νέες τάσεις από τη µουσική και την τέχνη µέχρι το φαγητό! Κι όµως αυτή η hip περιοχή µέχρι και τη δεκαετία του 1990 ήταν µια κακόφηµη φτωχογειτονιά του Μπρούκλιν γεµάτη εργοστάσια και αποθήκες. Λόγω της πολύ κοντινής του απόστασης από το Μανχάταν, οι καλλιτέχνες της εποχής που δεν είχαν την οικονοµική δυνατότητα να µείνουν σε αυτό, «εκµεταλλεύτηκαν» τις αποθήκες και τα lofts του Williamsburg και τα µετέτρεψαν σε γκαλερί, γεγονός που οδήγησε στο σταδιακό «gentrification» (=εξευγενισµός) της περιοχής και από τότε µέχρι σήµερα δεν έχει σταµατήσει.

Little Italy

Από την Chinatown σε πολύ κοντινή απόσταση (µόλις 6 λεπτά µε τα πόδια) θα συναντήσετε την περιοχή Little Italy, που όπως αποκαλύπτει το όνοµά της (Μικρή Ιταλία) είναι µια µικρογραφία της Ιταλικής κουλτούρας και γεύσης! Και εδώ θα βρείτε πολλά εστιατόρια που αντίστοιχα βέβαια σερβίρουν την αγαπηµένη σε εµάς ιταλική κουζίνα όπως και bars για να απολαύσετε τον espresso σας ή ένα περιποιηµένο cocktail.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ