Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
24.6 C
Athens
ΑρχικήΑυστραλία και ΕιρηνικόςΝησί του ΠάσχαΝησί του Πάσχα: Ένα ονειρεμένο μακρινό ταξίδι σε ένα μέρος με πολυτάραχο...

Νησί του Πάσχα: Ένα ονειρεμένο μακρινό ταξίδι σε ένα μέρος με πολυτάραχο παρελθόν!

Το μυστηριώδες και άκρως ενδιαφέρον Νησί του Πάσχα περιβάλλεται από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Περάστε το χρόνο σας εξερευνώντας τη συναρπαστική ιστορία του νησιού, σε ένα θαυμάσια απομονωμένο περιβάλλον με πολυτάραχο παρελθόν…

Το νησί βρίσκεται σε απόσταση περίπου 3700 χιλιομέτρων από τις ακτές της Χιλής – είναι το πιο απομονωμένο κατοικημένο νησί του κόσμου. Μάλιστα είναι διάσημο για τα πάνω από 800 μεγαλοπρεπή αγάλματα, γνωστά ως Moai.

- Advertisement -

Το Ράπα Νούι, όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι, είναι ίσως το ιδανικό μέρος του κόσμου για να ανακαλύψει κανείς την πολυνησιακή κουλτούρα των κατοίκων του και την παράξενη πρακτική της κατασκευής αγαλμάτων θρησκευτικής σημασίας. Η ατμόσφαιρα μυστηρίου που πλανάται στο Νησί του Πάσχα, σε συνδυασμό με μοναδικά τοπία, θα εγγυηθεί μια διαμονή που δε θα ξεχάσετε ποτέ.

Νησί του Πάσχα αγάλματα

Η ιστορία του Νησιού του Πάσχα

Ο λαός του Ράπα Νούι ήταν αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο για αιώνες. Άρχισαν λοιπόν να αναπτύσσουν το δικό τους, ξεχωριστό πολιτισμό, και ειδικότερα τις τεράστιες φιγούρες που κυριαρχούν στο τοπίο. Μερικές είναι ακόμα σε καλή κατάσταση, ενώ κάποιες άλλες έχουν φθαρεί από τον καιρό ή τα περιστατικά βίας που σημειώνονταν στο απομακρυσμένο νησί. Για την ακρίβεια, πίσω από τη διάλυση του πολιτισμού του Ράπα Νούι κρύβεται μια τραγική ιστορία, και υπάρχουν ακόμα πολλά ερωτηματικά σχετικά με την κατασκευή και το συμβολισμό των αγαλμάτων. Γιατί έχουν μυστηριωδώς ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά; Γιατί κανένα δεν κοιτά προς τη θάλασσα; Αυτά κι άλλα ερωτήματα έχουν μείνει αναπάντητα και μονάχα υποθέσεις μπορούν να γίνουν. Οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έφτασαν στο μικροσκοπικό νησί ήταν Ολλανδοί υπό τις διαταγές του Ναυάρχου Jacob Roggeveen, ο οποίος κατέφτασε την ημέρα του Πάσχα το 1722 και, αρκετά προβλέψιμα, ονόμασε τη νέα γη Νησί του Πάσχα. Ακόμη, νέα γενετική έρευνα δείχνει ποιοι ήταν οι πρώτοι κάτοικοι του Νησιού του Πάσχα!

Νησί του Πάσχα θάλασσα

Επίσκεψη στα εντυπωσιακά αγάλματα

Οι επισκέπτες μπορούν να επισκεφθούν πολλά σημεία στο νησί. Στην περιοχή Ράνο Ραράκου βρίσκονται 70 αγάλματα και πάνω από 100 βρίσκονται στα περίχωρα. Στο κοντινό χωριό Ορόνγκο θα δείτε αγάλματα με ένα μυστηριώδες κεφάλι πουλιού. Δεν είναι ξεκάθαρο το τι απεικονίζουν, αν και κάποιοι ισχυρίζονται πως τα αγάλματα αυτά είναι ένδειξη μιας ξεχασμένης ξεχωριστής θρησκείας.

Ο φωτογράφος Bo Hakala, ταξιδεύοντας στο Νησί του Πάσχα για ένα ντοκυμαντέρ για το National Geographic κατασκεύασε και ένα οπτικό χρονογράφημα το οποίο μας παρουσιάζει τις ομορφιές της περιοχής. Απολαύστε…

Easter Island Timelapses from Bo Hakala on Vimeo.

Δείτε επίσης στο travelsyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,266LikesΚάντε Like
88,567 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ