Dexamenes seaside hotel εξωτερική
- Advertisement -

Στην ειδυλλιακή παραλία της Κουρούτας, στην Ηλεία ένα boutique ξενοδοχείο σε οινοποιείο του 1920 με βαθμολογία 9,7 είναι Νο1 στη λίστα του Τάσου Δούση!

Dexamenes seaside hotel ξενοδοχείο μπαρ

Το k-studio, που εδρεύει στην Αθήνα, μετέτρεψε ένα εγκαταλελειμμένο οινοποιείο από τη δεκαετία του 1920 στο Dexamenes Seaside Hotel, ένα εκπληκτικό boutique ξενοδοχείο με αξιοζήλευτη θέα στη θάλασσα της δυτικής Πελοποννήσου, το οποίο δεν μπαίνει τυχαία στη λίστα με τις επιλογές του Τάσου Δούση.

Dexamenes seaside hotel ξενοδοχείο δωμάτια εξωτερικά

Κομψό, μινιμαλιστικό, το κτήριο αποτίει φόρο τιμής στην παράδοση του κρασιού της περιοχής, διατηρώντας και προβάλλοντας τον αυθεντικό βιομηχανικό σχεδιασμό, που συμπληρώνεται με σύγχρονα στοιχεία από σκυρόδεμα, χάλυβα, ξύλο και γυαλί. Λόγους για τους οποίους λαμβάνει τόσο υψηλή βαθμολογία από τους επισκέπτες του, φτάνοντας το 9,7.

Dexamenes seaside hotel ξενοδοχείο δωμάτια εσωτερικά

Ένα από τα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας, διαθέτει πάνω από 30 δεξαμενές κρασιού έχουν μετατραπεί σε πολυτελείς σουίτες με υπέροχη θέα στη θάλασσα και προσφέροντας στους επισκέπτες όλες τις ανέσεις για μια ποιοτική διαμονή που αποτελεί μοναδική εμπειρία.


Dexamenes seaside hotel ξενοδοχείο εξωτερική άποψη

Όταν ζητήθηκε από το k-studio να μεταμορφώσει το εγκαταλελειμμένο οινοποιείο σε ξενοδοχείο, οι αρχιτέκτονες ξεκίνησαν μια μελέτη της τοποθεσίας, δίνοντας έμφαση στα παραδοσιακά στοιχεία και στον αμπελώνα με τοπικές ποικιλίες σταφυλιών στην κεντρική αυλή.

Dexamenes seaside hotel ξενοδοχείο παραλία

Αυτά τα στοιχεία στη συνέχεια συμπληρώθηκαν με νέες προσθήκες, που ταιριάζουν με τα πρωτότυπα, ενώ ο προσεγμένος σχεδιασμός εισάγει σύγχρονο στυλ και λειτουργικότητα στο ξενοδοχείο διατηρώντας παράλληλα τον χαρακτήρα του παλιού οινοποιείου.


Dexamenes seaside hotel ξενοδοχείο αυλή θέα παραλία

Το Dexamenes Seaside Hotel διαθέτει 9 σουίτες με θέα στη θάλασσα, 17 σουίτες στην αυλή και 8 σουίτες στην αυλή με περιορισμένη θέα. Περιλαμβάνει επίσης δύο αυθεντικά πέτρινα κτήρια που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις φαγητού και εκδηλώσεων.


Dexamenes seaside hotel ξενοδοχείο πανοραμική

Από την αρχή της κατασκευής αυτού του ξενοδοχείου στην Ελλάδα ήταν σαφές ότι η ισχυρή ιστορία και η άγρια ομορφιά των υπαρχόντων κτηρίων όχι μόνο έπρεπε να διατηρηθούν, αλλά να ενισχυθεί η προβολή τους σε ένα συνολικό σχέδιο που θα αποπνέει μοντερνισμό μέσα από τα παραδοσιακά στοιχεία.

Dexamenes seaside hotel ξενοδοχείο δεξαμενή κοντινό

Η τιμή του στη booking.com ξεκινά από 150 ευρώ.

Καθαριότητα δωματίων: Ο Τάσος Δούσης σας αποκαλύπτει τα μυστικά που ξέρουν μόνο οι καμαριέρες! Επίκαιρο όσο πότε

Λευκό δωμάτιο πετσέτες

Σήμερα θα σας γράψω και θα σας αποκαλύψω ποιες είναι οι πιο βρώμικες επιφάνειες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ποια είναι τα σημεία που δεν καθαρίζουν πότε οι καμαριέρες και τι εσείς πρέπει να προσέχετε για να μην κολλήσετε κανένα μικρόβιο που θα το κουβαλάτε για όλη σας τη ζωή.

Αυτές τις πληροφορίες θα τις βρείτε μόνο στο blog μου στο travelstyle.gr

Ταξιδεύουμε και σας αποκαλύπτουμε 6 άγνωστα, μαγευτικά χωριά της Ηπείρου! (video)

Γνωρίζετε φαντάζομαι οτι όταν πάτε σε ένα ξενοδοχείο στο δωμάτιο που εσείς θα μείνετε έχουνε μείνει πριν από εσάς χιλιάδες άνθρωποι. Ξέρετε ότι όλοι επισκέπτες δεν είναι ίδιοι και πολλοί από αυτούς αφήνουν τη στάμπα τους και τα μικρόβια τους σε μέρη που δεν φαντάζεστε καν. Πάμε λοιπόν να δούμε τι πρέπει να προσέχετε όταν κάνετε κράτηση σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου προκειμένου να αποφύγετε την «στενή επαφή» με τα χιλιάδες μικρόβια.

1. Κριτικές καθαριότητας

Όταν κάνετε την κράτηση σας σε ένα ξενοδοχείο είτε είναι τριών αστέρων είπε είναι πέντε αστέρων καλό θα είναι να διαβάζετε τις κριτικές κυρίως για την καθαριότητα από άλλους ταξιδιώτες. Όταν δείτε ξενοδοχείο που στην καθαριότητα έχει κάτω από οκτώ να το αποφύγετε έστω και αν σας το δίνουν τζάμπα.

2. Ιδιαίτερη καθαριότητα

Μία καμαριέρα καθαρίζει κατά μέσον όρο την ημέρα από 14 μέχρι και 20 δωμάτια. Στο οκτάωρο της λοιπόν θα πρέπει να υπολογίζεται ότι θα χρειάζεται περίπου 30 λεπτά για να καθαρίσει το δωμάτιό σας. Σε 30 θα κάνει όσα βλέπει η πεθερά. Καλό θα είναι λοιπόν να πιάσετε την καμαριέρα του ορόφου σας και να της ζητήσετε να κάνει μια ιδιαίτερη καθαριότητα στο δικό σας δωμάτιο δώσε της ένα μικρό μπουρμπουάρ και  πίστεψε με θα έχετε ένα άλλο δωμάτιο σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους ταξιδιώτες του ξενοδοχείου.

3. Χρήση απολυμαντικού

Με το μαντηλάκι που σας δίνουν στο αεροπλάνο. Η με το απολυμαντικό που έχετε για τα χέρια σας. Ή ακόμη με λίγη οδοντόπαστα και με χαρτί τουαλέτας ,καθαρίστε τις λεκάνες και τους νιπτήρες στα μπάνια του ξενοδοχείου. Είναι βέβαιο ότι έτσι θα είσαστε περισσότερο ασφαλείς ιδιαιτέρως οι γυναίκες από τα μικρόβια.

4. Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης

Το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης δεν το καθαρίζουμε ποτέ μα ποτέ οι καμαριέρες. Είναι το σημείο όπου μαζεύει τα περισσότερα μικρόβια σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Καθαρίστε το σχολαστικά με μία χαρτοπετσέτα και με λίγο νεράκι.

5. Οι κουβέρτες

Συνήθως οι κουβέρτες πάνω στα κρεβάτια των ξενοδοχείων δεν πλένονται ποτέ. Όπως επίσης δεν πλένονται ποτέ τα παπλώματα και τα διακοσμητικά που είναι πάνω στα κρεβάτια. Μόλις μπείτε σε ένα τέτοιο ξενοδοχείο βγάλτε το κάλυμμα του παπλώματος και αφήστε το σε μια καρέκλα.

6. Μοκέτες ή Χαλάκια

Στο πάτωμα ενός ξενοδοχείου δεν θα πατάτε ποτέ αν έχει μοκέτα ή χαλάκια. Μπορεί να αποκτήσετε μύκητες από το πουθενά. Να έχετε μαζί σας παντόφλες απ’ το σπίτι σας ή αν έχει το ξενοδοχείο μιας χρήσεως παντόφλες σωθήκατε. Αν δείτε μάρμαρο η ξύλο στο ξενοδοχείο τοτε να πατάτε άφοβα.

Μακρινίτσα: Βρήκαμε έναν παραδοσιακό ξενώνα - όνειρο, τεσσάρων αστέρων με άριστη βαθμολογία και τιμή κάτω από €50!

7. Γυάλινα ποτήρια

Σε πολλά δωμάτια ξενοδοχείου θα δείτε ότι σας έχουνε γυάλινα ποτήρια στο δωμάτιο σας. Πολύ ωραία, να ξέρετε όμως ότι αυτά τα ποτήρια δεν πλένονται ποτέ και δεν καθαρίζονται ποτέ. Αν θέλετε λοιπόν να τα χρησιμοποιήσετε ή να τα πλύνετε μόνοι σας ή αφήστε τα στην άκρη για ντεκόρ.

8. Οι διακόπτες του δωματίου

Τώρα θα με πείτε ψυχασθενή, αλλά τι να κάνω πρέπει να σας το πω και αυτό. Προσοχή στους διακόπτες στο δωμάτιο ξενοδοχείου. Το δεύτερο μέρος όπου συγκεντρώνει τα πιο πολλά μικρόβια στο δωμάτιο που θα μείνετε μετά το τηλεχειριστήριο είναι οι διακόπτες για τα φώτα. Ένα μικρό καθάρισμα με ένα απλό μωρομάντηλο θα σας σώσει.

9. Το νερό

Παρακάλεσε την καμαριέρα σας όταν θα μπει στο δικό σας δωμάτιο να αλλάξει το νερό που χρησιμοποιεί για την σφουγγαρίστρα. Με το ίδιο νερό καθαρίζουν όλα τα δωμάτια όσο κι αν σας φαίνεται απίθανο και απίστευτο. Το αποτέλεσμα είναι να μεταφέρονται τα μικρόβια από δωμάτιο σε δωμάτιο.

10. Τεστ καθαριότητας

Κάντε το τεστ καθαριότητας που έχει εφεύρει η αφεντιά μου για να δείτε το επίπεδο της καμαριέρας που σας καθαρίζει το δωμάτιο αλλά και την πολιτική του ξενοδοχείου. Με ένα στυλό βάλτε μια μικρή βούλα στην πετσέτα προσώπου στο δωμάτιό σας, βγάλτε την απ’ τη θέση της και πέταξε την πάνω στο κρεβάτι σας η στο πάτωμα .

Όταν θα γυρίσετε ξανά στο δωμάτιο σας  τσεκάρετε  αν η πετσέτα με το σημάδι σας είναι στη θέση της. Αυτό σημαίνει ότι οι πετσέτες σας δεν αλλάζουν,αλλά απλά τακτοποιούνται με σχολαστικότητα σαν να είναι καινούργιες.

Αυτό  πρέπει να σας βάλει σε υποψίες, ότι δηλαδή ,μπορεί εσείς χωρίς να το γνωρίζετε να χρησιμοποιείτε τις πετσέτες που άφησε ο προηγούμενος πελάτης του ξενοδοχείου. Σας άφησα κάγκελο!!!

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr


- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ