Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήΑυστραλία και ΕιρηνικόςΝέα ΖηλανδίαΝόμο για απαγόρευση αγοράς σπιτιών από αλλοδαπούς θέλει η Νέα Ζηλανδία (φωτό)

Νόμο για απαγόρευση αγοράς σπιτιών από αλλοδαπούς θέλει η Νέα Ζηλανδία (φωτό)

Νόμο για απαγόρευση αγορά κατοικίας από αλλοδαπούς, επιδιώκει να θεσμοθετήσει η Νέα Ζηλανδία, σε μια εποχή που η στεγαστική κρίση στη χώρα συνεχίζεται.

Σε μια κίνηση που θα μπορέσει να αποτελέσει την αρχή για άλλα έθνη που υποφέρουν από έλλειψη κατοικιών, η χώρα θα επιτρέπει μόνο σε όσους έχουν βίζα παραμονής στη χώρα να αγοράσουν κάποιο από τα υπάρχοντα σπίτια.

- Advertisement -

Αυτό σημαίνει πως όσοι ενδιαφέρονται να μετακομίσουν στη Νέα Ζηλανδία, θα πρέπει να χτίσουν νέα σπίτια.

Κορκ: Ο outsider προορισμός που γίνεται must!

Η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, δήλωσε ο υπουργός Στέγασης Φιλ Τάιφορντ.

Η νομοθεσία έχει σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες τιμές των ακινήτων στη Νέα Ζηλανδία, που έχει τροφοδοτήσει μια στεγαστική κρίση και ωθεί τα ποσοστά των ανέργων στα υψηλότερα επίπεδα στον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η νέα πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζακίντα Αρντέρν. Φωτογραφία: AP

Το ζήτημα κυριάρχησε στις εκλογές του Οκτωβρίου, στις οποίες νίκησε η Τζακίντα Αρντέρν, πρόεδρος των Εργατικών, με αποτέλεσμα να πέσει η κυβέρνηση του Συντηρητικού Εθνκού Κόμματος, μετά από 9 χρόνια.

Οικογένεια αγόρασε ακατοίκητο σπίτι που χτίστηκε το 1956: Θα μείνετε άφωνοι μόλις δείτε τι αντίκρισαν στην κουζίνα! (photos)

«Για πρακτικούς λόγους, θα σημαίνει ότι οι ξένοι αγοραστές δε θα είναι σε θέση να αγοράσουν κατοικίες παρά μόνο αν αυξήσουν τον αριθμό των κατοικιών και στη συνέχεια τις πουλήσουν» δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν κατά 57% την τελευταία δεκαετία, καθώς η χώρα έχει γίνει ελκυστικός προορισμός για τους πλούσιους και τους Κινέζους επενδυτές.

Θα υπάρξουν φυσικά εξαιρέσεις από το νέο νόμο για όσους μπορούν να αποδείξουν πως η αγορά τους θα αυξήσει την προσφορά κατοικιών, ή για όσους καταφέρουν να πείσουν το Γραφείο Επενδύσεων Εξωτερικού πως σκοπεύουν να ζήσουν στη Νέα Ζηλανδία για πολύ καιρό. Εάν εγκαταλείψουν τη χώρα αργότερα, θα πρέπει να πουλήσουν την περιουσία τους. Από το νέο νόμο εξαιρούνται οι Αυστραλοί πολίτες.

πηγή:pronews.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,283LikesΚάντε Like
88,266 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ