Ενημερώθηκε στις 14 Οκτωβρίου 2019, 09:30

Γραφικά δρομάκια, υδάτινα κανάλια και πολύχρωμα σπίτια συνθέτουν ένα ιδιαίτερο σκηνικό στη νότια Ιρλανδία. Το Κορκ χωρίζεται κατά μήκος από τον ποταμό Λι και ο επισκέπτης θα διασχίσει πολλές γέφυρες κατά την παραμονή του εκεί.

Ο ποταμός δημιουργεί δύο κανάλια που εκβάλλουν στη λίμνη Mahon και στο λιμάνι του Cork, ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια παγκοσμίως. Το… επαναστατικό Κορκ έχει κερδίσει αυτόν τον χαρακτηρισμό, καθώς φημιζόταν πάντοτε για την ανεξαρτησία και την επίμονη αντίστασή του. Το όνομα της πόλης προέρχεται από το ιρλανδικό «Corcach Mór Mumhan», που σημαίνει ο «μεγάλος βάλτος του Munster».

Η πόλη σφύζει από ζωή και ο ταξιδιώτης θα το ανακαλύψει περπατώντας στα στενοσόκακα του 17ου αιώνα με τα εστιατόρια και τις pub. Στη βόρεια πλευρά του Κορκ τα πολύχρωμα σπίτια στους λόφους δίνουν μια ξεχωριστή νότα στο ιρλανδικό τοπίο.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το γοτθικό καθεδρικό ναό του αγίου Fin Barre, το ναό της αγίας Άννας του Shandon, από τον πύργο του οποίου βλέπει κανείς όλη την πόλη και το παλιό αποστακτήριο γνωστής μάρκας ουίσκι.

Σύμφωνα μάλιστα με έναν τοπικό μύθο, όποιος φιλήσει την πέτρα της ευγλωττίας στο κάστρο του Blarney αποκτά πειθώ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

 

Κορκ / Ιρλανδία

Διαφορά ώρας: 2 ώρες πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 6 ώρες και 20 λεπτά από την Αθήνα μέσω Άμστερνταμ και 8 ώρες και 45 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Λονδίνου.

Μαζικοί τάφοι στην Ιρλανδία: Η ανακάλυψη που δεν προκάλεσε έκπληξη

kork

kork

kork

kork

kork

Το Μπεν Μπόλμπεν στην Ιρλανδία είναι ο απόλυτος προορισμός για όσους αγαπάνε τη φύση και την ηρεμία!(photos)

kork

kork

H άγνωστη Ιρλανδία: 6 πανέμορφα νησιά που πρέπει να ανακαλύψεις!

kork

πηγή:.pronews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ