Ρεπορτάζ – κείμενα: Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Ρίγκου ([email protected]), Γιώργος Παπαχατζής ([email protected]), Κατερίνα Φωτοπούλου ([email protected]) / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Ιάκωβος Στρίκης, Χρήστος Τριανταφύλλου

Είναι κάτι στιγµές που ένα πληθωρικό γλυκό περιστρέφεται στη φαντασία σου ξανά και ξανά… Που θέλεις να το µοιραστείς µε φίλους ή να θυµηθείς τη νοσταλγική χειρονοµία να σ’ το προσφέρει µε χαµόγελο η ίδια η δηµιουργός του. Τότε όλοι οι δρόµοι οδηγούν στην Πλατεία Ηρώων, στου Ψυρρή, στο Σερµπετόσπιτο της Νάνσυς.

ser

Καµία περιγραφή –όσο τέλεια και αν είναι– δεν µπορεί να αποτυπώσει τη θετική ενέργεια που αποπνέει αυτό το… πολύβουο γλυκοπωλείο, εκτός αν το ζήσει… Νάνσυ, η εµπνεύστριά του, η φίλη σου, η λάτρης της ζαχαροπλαστικής τέχνης.

Διαβάστε ακόμα:  Φύγαμε για εκδρομή: 8 παραλίες δίπλα στην Αθήνα για βουτιές & χαλάρωση

ser2

Και Σεραφείµ, ο οικοδεσπότης και συνοδοιπόρος της, που πρώτος θα σε υποδεχτεί µε το επιβλητικό ανάστηµα και το ζεστό χαµόγελό του στην πόρτα, θα σε βοηθήσει µαζί µε το ευγενικό προσωπικό να βρεις το τραπέζι που τόσο επιθυµείς (αξίζει τον κόπο να περιµένεις), κι εκείνος που θα σε ξεπροβοδίσει κερνώντας σε τη χαρακτηριστική old fashioned καραµέλα τριαντάφυλλο όταν πλέον αποφασίσεις να φύγεις µε µια γλυκιά ανάµνηση! Η µατιά µας εδώ πέφτει «λαίµαργα» στη βιτρίνα µε τα τόσα ταψιά, µπολ και βαζάκια µε τις λιχουδιές που φτάνουν κατευθείαν από το εργαστήριο, όπου έχουν φτιαχτεί µε τα πιο αγνά υλικά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ