Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
27.4 C
Athens
ΑρχικήTravelO απόλυτος οδηγός για τις αποσκευές της Ryanair, για να μην... ψάχνεστε!

O απόλυτος οδηγός για τις αποσκευές της Ryanair, για να μην… ψάχνεστε!

Πολλοί αναρωτιέστε -όσοι τουλάχιστον δεν έχουν κάνει τρόπο ζωής τα ταξίδια με τη Ryanair– πριν κλείσετε τα εισιτήριά σας για ταξίδι με τη Ryanair, τι γίνεται με τις χειραποσκευές και γενικά τις αποσκευές και ποια είναι τελικά η χρέωση… Γι’αυτό ήρθαμε τώρα εμείς να σας τα αναλύσουμε όλα μέσα από ένα οδηγό.

Η πολιτική της Ryanair για τις χειραποσκευές

Ξεκινάμε με τη νέα πολιτική της Ryanair για τις χειραποσκευές όπου στο απλό εισιτήριο οι επιβάτες δικαιούνται να μεταφέρουν μία μικρή προσωπική τσάντα στο αεροσκάφος (40x20x25cm) δωρεάν, που πρέπει να χωράει κάτω από το μπροστινό κάθισμα. Ξεχνάτε κάπως έτσι τις δωρεάν μικρές βαλίτσες καμπίνας με ροδάκια…

- Advertisement -
Ryanair διαστάσεις χειραποσκευής
Ταξιδιωτική τσάντα 40x20x25 εκ. για τη Ryanair, ©travelkit.eu

Όμως επειδή αυτό το σακίδιο δύσκολα θα χωρέσει όσα θέλετε να πάρετε μαζί σας, και κυρίως για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, εάν επιθυμείτε να μεταφέρετε επιπλέον χειραποσκευές, μπορείτε είτε να αγοράσετε την υπηρεσία Προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές και να μεταφέρετε και τις δύο αποσκευές στην καμπίνα, ή να προσθέσετε μία Παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών και να την παραδώσετε στον γκισέ του check-in πριν από τον έλεγχο ασφαλείας.

Προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές

Προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές - Ryanair
Προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές

Εδώ οι επιβάτες δικαιούνται να φέρουν τη μία μικρή προσωπική τσάντα (40x20x25cm), και μία επιπλέον αποσκευή 10 κιλών στην καμπίνα η οποία πρέπει να χωράει στους μετρητές αποσκευών (Να μην υπερβαίνει τα 10 κιλά και τις διαστάσεις 55x40x20). Επίσης, θα επιβιβαστείτε πρώτοι και θα αποφύγετε την αναμονή στον ιμάντα αποσκευών. Την υπηρεσία αυτή μπορείτε να την αγοράσετε όταν κλείνετε τα εισιτήριά σας, ή κατά τον έλεγχο εισιτηρίων (check-in) ή έως και 30 λεπτά πριν από την αναχώρηση μέσω της εφαρμογής, με κόστος μεταξύ 6€ και 10€ ανά διαδρομή.

*Προσοχή γιατί η υπηρεσία “Προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές” μερικές φορές εξαντλείται γρήγορα.

Παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών

Σε αυτή την υπηρεσία οι επιβάτες δικαιούνται να φέρουν τη μία μικρή προσωπική τσάντα (40x20x25cm), και μία δεύτερη μεγαλύτερη αποσκευή με ροδάκια (βάρους 10 κιλών), η οποία πρέπει να παραδοθεί στο γκισέ του check-in πριν τον έλεγχο ασφαλείας αποσκευών. Το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 10€ και 12€ ανά διαδρομή.

Τα κύρια οφέλη αυτής της νέας πολιτικής είναι οι μειωμένες καθυστερήσεις πτήσεων και οι φθηνότερες επιλογές παραδοτέων αποσκευών. Μπορείτε να μεταφέρετε μαζί σας περισσότερα υγρά άνω των 100ml, καθώς δεν περνάει από έλεγχο, και τέλος, πηγαίνετε στην πύλη επιβίβασης με τα χέρια σας ελεύθερα.

Η παραδοτέα αποσκευή 10 κιλών μπορεί να αγοραστεί έως και 40 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης.

Αποσκευή 10 κιλών Ryanair

Αν δεν έχετε προμηθευτεί την υπηρεσία αυτή από την αρχή μπορείτε να την αγοράσετε και στο αεροδρόμιο με κόστος €20 στο γκισέ check-in ή €25 στην πύλη επιβίβασης. Αυτή τη βαλίτσα θα την παραλάβετε από τον ιμάντα παράδοσης αποσκευών στο αεροδρόμιο άφιξης.

Προσοχή! Εάν δεν έχετε αγοράσει μία από τις παραπάνω υπηρεσίες και πάρετε μαζί σας 2η αποσκευή στην πύλη, θα τοποθετηθεί στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους με χρέωση 25,00€. Και επίσης, λάβετε υπόψη ότι, εάν η μικρή προσωπική τσάντα -χωρίς προτεραιότητα- δεν χωρά στον μετρητή αποσκευών, θα καταβάλετε το ποσό χρέωσης αποσκευής στην πύλη, δηλαδή 25€ και η αποσκευή σας θα επισημανθεί με ετικέτα, θα τοποθετηθεί στον χώρο αποσκευών του αεροσκάφους και θα παραληφθεί από τον ιμάντα αποσκευών στον προορισμό.  

Προσθήκη παραδοτέων αποσκευών 20 κιλών

Κατά τη διάρκεια της κράτησης των εισιτηρίων σας μπορείτε να αγοράσετε την υπηρεσία βαλίτσας 20kg, την οποία την δίνετε στο check in και μεταφέρεται στην καμπίνα αποσκευών, με κόστος 25€ βαλίτσα/πτήση. Μετά την κράτηση των εισιτηρίων το κόστος αυτό αυξάνεται ακόμα κι αν είναι και λίγα λεπτά μετά την κράτηση. Αφού ολοκληρωθεί η κράτηση, μπορείτε να προσθέσετε αποσκευές προς αποθήκευση μέσω της εφαρμογής έως και 2 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Βαλίτσες Ryanair

Υψηλότερες χρεώσεις αποσκευής ισχύουν όταν αποσκευές προς αποθήκευση αγοραστούν μέσω της διαχείρισης κράτησης, του τηλεφωνικού κέντρου της Ryanair ή του γκισέ εισιτηρίων αεροδρομίου.

Προσοχή! Οποιοσδήποτε επιβάτης υπερβαίνει το προσωπικό του δικαίωμα αποσκευής προς αποθήκευση θα χρεωθεί για επιπλέον βάρος βάση της πρόβλεψης που ισχύει κατά την ημέρα του ταξιδιού. Τη συγκεκριμένη στιγμή αυτή ανέρχεται στα €10 ανά κιλό (ή το τοπικό αντίστοιχο νόμισμα).

Σε αεροδρόμια με γκισέ αυτοεξυπηρέτησης, θα πρέπει να έχετε πληρώσει τυχόν χρεώσεις αποσκευών προς αποθήκευση και/ή υπέρβασης βάρους, και να έχετε παραδώσει την αποσκευή προς αποθήκευση σε γκισέ αποσκευών όχι μετά τα 40 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

Εισιτήρια Plus και Flexi Plus

Αν όλα τα παραπάνω σας μπερδεύουν και θέλετε να τα αποκτήσετε πιο απλά ή θέλετε να μεταφέρετε μαζί σας αρκετές αποσκευές εύκολα και γρήγορα μπορείτε κατά την κράτηση του εισιτηρίου σας να αγοράσετε τα εισιτήρια Plus ή Flexi Plus, αντί για κανονιό ναύλο, με κάποια χρήματα παραπάνω που εξαρτώνται από την πτήση.

Εισιτήριο Plus

Το Plus είναι η κατηγορία ναύλου της Ryanair η οποία σας προσφέρει ένα πακέτο ταξιδιωτικών προνομίων, το οποίο περιλαμβάνει προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές, αποσκευή μέχρι 20 κιλά και αριθμημένη θέση.

Εισιτήριο Flexi Plus

Το Flexi Plus είναι η κατηγορία ναύλου της Ryanair η οποία σας προσφέρει ένα πακέτο ταξιδιωτικών προνομίων, το οποίο περιλαμβάνει προτεραιότητα & 2 χειραποσκευές, οποιαδήποτε κρατημένη θέση, προτεραιότητα στον έλεγχο ασφαλείας, check-in στο αεροδρόμιο χωρίς χρέωση και ευέλικτα εισιτήρια. Στο Flexi Plus δεν περιλαμβάνεται η αποσκευή 20 κιλών.

Πληροφορίες για τη μεταφορά ειδικών εξοπλισμών, όπως βρεφικών, μουσικών και αθλητικών κ.ά., μπορείτε να βρείτε στο ryanair.com!

Κείμενο: Γεωργία Καλαντζή ([email protected])

Κι αν θέλετε περισσότερα tips για τις αποσκευές στα ταξίδια σας, διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,268LikesΚάντε Like
88,464 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ