Ο Μάικλ Ο’ Λίρι της Ryanair αποκαλύπτει: «Πολύ φθηνά τα αεροπορικά εισιτήρια» – Έρχονται αυξήσεις

- Advertisement -

Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλές γιατί θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρι να «απογαλακτιστούμε από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο», είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι.

Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι «πολύ φθηνά» και θα πρέπει να αυξηθούν για τα επόμενα πέντε χρόνια προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές οι αεροπορικές εταιρείες, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο’ Λίρι, σε συνέντευξή του στους Financial Times, μέρος της οποίας αναδημοσιεύει το Bloomberg.

Η Ryanair υπό τον Μάικλ Ο’ Λίρι ήταν πρωτοπόρος στην καθιέρωση οικονομικών ταξιδιών, προσφέροντας φθηνά εισιτήρια που έκαναν τα αεροπορικά ταξίδια προσιτά σε εκατομμύρια ανθρώπους, ασκώντας παράλληλα πίεση στα περιθώρια κέρδους των άλλων αεροπορικών εταιρειών.

Η προειδοποίησή του συμπίπτει με τις αυξήσεις των εισιτηρίων σε ολόκληρη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ φέτος το καλοκαίρι, καθώς η επιβατική κίνηση έχει ανακάμψει και ορισμένες αεροπορικές εταιρείες περιορίζουν τα δρομολόγιά τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Ο επικεφαλής της αεροπορικής ανέφερε ότι ο συνδυασμός των υψηλών τιμών πετρελαίου και των περιβαλλοντικών τελών θα αναγκάσουν τελικά την Ryanair να αυξήσει τα εισιτήριά της από τα 40 ευρώ σήμερα σε 50 έως 60 ευρώ μακροπρόθεσμα.

Οι τιμές του πετρελαίου πιθανότατα θα παραμείνουν υψηλές γιατί θα χρειαστούν μερικά χρόνια μέχρι να «απογαλακτιστούμε από το ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο», είπε.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ