Παράδειγµα 3: Ο «γύρος του κόσµου» από €1.758,86

Το µεγάλο στοίχηµα είναι να ταξιδέψει κανείς µε low cost εταιρείες σε διάφορα µέρη του κόσµου και διαφορετικές ηπείρους!

Ας το δοκιµάσουµε για ένα ταξίδι µέσα στον Μάιο: Θα ξεκινήσουµε και θα επιστρέψουµε στο αεροδρόµιο της Αθήνας, θα ταξιδέψουµε µε κατεύθυνση ανατολικά και θα διασχίσουµε τουλάχιστον µια φορά τον Ειρηνικό και τον Ατλαντικό ωκεανό.

- Advertisement -

Πράγα

Πρώτη πτήση ΑθήναΛονδίνο µε Ryanair από €35,79. Από εκεί συνεχίζουµε για Βρυξέλλες µε πτήση της easyJet από €19,17 και πετάµε κατόπιν για Πράγα µε Ryanair από €20.30. Από την Πράγα φεύγουµε για Ντουµπάι µε flydubai από €145. Από τα Εµιράτα θα προτιµήσουµε το αεροδρόµιο της Σάρτζα (27,3 χλµ.) από το Ντουµπάι µιας και θα βρούµε πιο οικονοµικές πτήσεις για Κολόµπο, την πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα από €95 µε Air Arabia. Η συνέχεια γράφεται στη Σιγκαπούρη, όπου φτάνουµε µε Air Asia από €97 και από τη Σιγκαπούρη κάνουµε το «µεγάλο άλµα» και προσγειωνόµαστε στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας µε Scoot από €183.

Λονδίνο

Αφού πάρουµε µια καλή γεύση από τηνήπειρο των καγκουρό ήρθε η ώρα για πιο εξωτικές περιπλανήσεις στη Χονολουλού, όπου θα πάµε µε Jetstar από €264. Συνεχίζουµε για Λος Άντζελες µε Allegiant Air από €291 και αφού πάρουµε µια κοσµοπολίτικη και κινηµατογραφική γεύση φεύγουµε για Νέα Υόρκη µε Jetblue από €383. Ώρα για dolce vita στην πόλη που δεν κοιµάται ποτέ πριν «ανοίξουµε φτερά» απευθείας για Λονδίνο µε Norwegian από €198 και επιστρέψουµε πάλι στη βάση µας την Αθήνα µε Ryanair από €27,60!

Νέα Υόρκη

Τέσσερις ήπειροι, 11 χώρες, ο δικός µας mini γύρος του κόσµου µε €1.758,86 την ώρα που το ίδιο ταξίδι µε «συµβατικές» εταιρείες θα άγγιζε τουλάχιστον το διπλάσιο κόστος (σε οικονοµική θέση) ή και το τριπλάσιο! Ενδεικτικά να αναφέρουµε ότι για την ίδια περίοδο η απευθείας πτήση ΑθήναΛονδίνο µε την Αegean ανέρχεται στα €81,99, ο ναύλος από Σίδνεϊ για Χονολουλού µε απευθείας πτήση της Virgin Australia ξεκινά από €454,63, ενώ η πτήση Νέα ΥόρκηΛονδίνο µπορεί να ξεκινήσει από €257 µε Westjet µέσω Τορόντο!

Ντουμπάι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ