Καιρός Πάσχα

Τα Μερομήνια δεν πέφτουν ποτέ έξω και μας λένε τι καιρό θα έχει το Πάσχα, αλλά και την Πρωτομαγιά!

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για όλο τον ερχόμενο χρόνο. Οι μετεωρολόγοι δεν την αναγνωρίζουν, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που την πιστεύουν. Τα μερομήνια βγαίνουν αφού παρατηρούμε τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μια μέρα «αντιπροσωπεύει» τον καιρό των επόμενων μηνών.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τα Μερομήνια λοιπόν, ο καιρός αναμένεται να είναι αίθριος έως τις 18 Απριλίου, αλλά με αστάθεια γύρω στις 16 του μήνα.

Από τις 19 Απριλίου και μέχρι τις 24 θα υπάρχει μια βελτίωση του καιρού, αλλά με ανέμους, ενώ τις τελευταίες μέρες του μήνα ο καιρός θα είναι βροχερός. Να υπενθυμίσουμε ότι η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά στις 22 Απριλίου και το Πάσχα είναι στις 28 του μήνα.

Διαβάστε ακόμα:  Καιρός 22/5: Αστάθεια με νεφώσεις, τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Τέλος, σύμφωνα με τα Μερομήνια, καλός προβλέπεται ο καιρός και την Πρωτομαγιά με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας.

Έρχονται χιόνια τη Μεγάλη Εβδομάδα!

Ωστόσο σύμφωνα με καταγραφές δεδομένων του GFS, ο καιρός στη χώρα μας όχι μόνο θα διατηρηθεί άστατος καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας, αλλά υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο συνέχισης αυτού το μοτίβου και τη μεθεπόμενη εβδομάδα.

Για τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη το καιρικό μοντέλο εμφανίζει κακοκαιρία ακόμα και με χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζεται η κακοκαιρία σήμερα με βροχές και καταιγίδες!

Δείτε περισσότερα νέα για την Ελλάδα, στο travelstyle.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ