Ο νέος εντυπωσιακός πύργος - ναυάγιο στην Πράγα

Στα σχέδια βρίσκεται ο νέος εντυπωσιακός πύργος – ναυάγιο στην Πράγα όπου πολλοί λένε ότι μόλις φτιαχτεί θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Τσεχία!

- Advertisement -

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σχέδια για έναν ξεχωριστό και πρωτότυπο πύργο στην Πράγα, ο οποίος μοιάζει με ένα κάθετο ναυάγιο. Η πρόταση, από την οποία ενδέχεται να προκύψει το υψηλότερο κτήριο στην Τσεχική Δημοκρατία, προβλέπει διαμερίσματα, χώρους γραφείων και καταστήματα και θέλει το κτήριο στη συνοικία Nové Butovice της Πράγας.

Σκέφτεστε που θα πάτε το επόμενο ταξίδι σας; Αυτοί είναι οι λόγοι που θα σας κάνουν να πάτε στην Πράγα… περπατώντας!

Το ιδιαίτερο αυτό κτίσμα – το οποίο σχεδιάστηκε από τον γλύπτη David Černý και τον αρχιτέκτονα Tomáš Císař του αρχιτεκτονικού γραφείου Black N’ Arch – ακούει στο όνομα «Top Tower». Σύμφωνα με την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Trigema, η οποία βρίσκεται πίσω από το πρότζεκτ, ο πύργος έχει σχεδιαστεί για να φέρει μια καινούργια αίσθηση δυναμισμού στη συγκεκριμένη γειτονιά.

Αν και, κυρίως, θα είναι κτήριο κατοικιών, τα γραφεία και τα καταστήματα που θα φιλοξενούνται στα χαμηλότερα επίπεδα του πύργου, θα δίνουν ζωή στη ζώνη για πεζούς μεταξύ των δύο εισόδων του κοντινού σταθμού του μετρό. Με συνολικό κόστος 85 εκατομμυρίων δολαρίων, οι εργασίες μπορούν να αρχίσουν ακόμη και το 2021 με προβλεπόμενη περάτωσή τους το 2024.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην Πράγα θα βρείτε και ένα σπίτι που “χορεύει”!

Το κτίριο της Nationale Nederlanden, γνωστό ως “Dancing House” ή “Fred & Ginger”, είναι ένα από τα σημαντικότερα ορόσημα στην Πράγα και σίγουρα το πιο διεθνώς αναγνωρισμένο κομμάτι της τσεχικής αρχιτεκτονικής μετά το 1989. Το “σπίτι που χορεύει” στα 3000 τ.μ. στεγάζει γραφεία, ξενοδοχείο, εστιατόριο, γκαλερί και συνεδριακό κέντρο. Στα τοπ η βεράντα του, από όπου μπορείτε να δείτε την εκπληκτική πανοραμική θέα της Πράγας.

Σπίτι που χορεύει, Πράγα
Σπίτι που χορεύει, Πράγα

Το ασυνήθιστα διαμορφωμένο κτίριο, βασίζεται σε μια κατασκευή από οπλισμένο σκυρόδεμα με 99 διαφορετικά διαμορφωμένα παρακείμενα πλαίσια πρόσοψης. Αποτελείται από δύο πύργους, που μοιάζουν με χορευτικό ζευγάρι. Στην κορυφή του, υπάρχει ένας θόλος, που ονομάζεται “Μέδουσα” λόγω του σχήματός του. Το κτίριο έχει 9 ορόφους και τα δωμάτια σε αυτό είναι ασύμμετρα.

Σπίτι που χορεύει, Πράγα bar

Info

Δεν υπάρχει χρέωση για την είσοδο στο κτίριο το οποίο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. Η βεράντα με την εκπληκτική θέα είναι προσβάσιμη μέσω του Glass Bar.

  • Η γκαλερί είναι ανοιχτή καθημερινά 10:00-20:00
  • Το εστιατόριο (“Ginger & Fred”) είναι ανοιχτό καθημερινά 11:00-00:00
  • Το Glass Bar είναι ανοιχτό καθημερινά 10:00-00:00

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ