Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
22.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsO πρόεδρος της Emirates «βλέπει» αεροπλάνα με Τεχνητή Νοημοσύνη και χωρίς συγκυβερνήτη

O πρόεδρος της Emirates «βλέπει» αεροπλάνα με Τεχνητή Νοημοσύνη και χωρίς συγκυβερνήτη

Η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να έχει μεγάλο αντίκτυπο (και) στην αεροπορική βιομηχανία, με πιθανότητα αεροπλάνων με έναν πιλότο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Emirates, Τιμ Κλαρκ.
«Πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε τι θα μπορούσε να κάνει αυτό [AI] για να βελτιώσει αυτό που κάνετε», είπε.
Πρόσθεσε ότι είναι επίσης δυνατά και πλήρως αυτοματοποιημένα αεροσκάφη, «[αλλά] θα πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος στο θάλαμο πτήσης κατά την άποψή μου».

Καθώς ο τομέας των αερομεταφορών αρχίζει να αγκαλιάζει την τεχνητή νοημοσύνη, τα αεροπλάνα που πετούν με έναν μόνο πιλότο είναι μια πιθανότητα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Emirates, Τιμ Κλαρκ.

- Advertisement -

«Μπορεί να δείτε ένα αεροσκάφος με έναν πιλότο», είπε ο ίδιος στο CNBC την Τρίτη, αλλά επίσης είπε ότι πιθανότατα θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να πραγματοποιηθεί αυτό- και μπορεί να μην είναι απαραίτητα αυτό που θέλουν οι επιβάτες.

«[Στους επιβάτες] αρέσει να πιστεύουν ότι υπάρχουν δύο πιλότοι εκεί πάνω», πρόσθεσε.

Καθώς η κλίμακα και η ισχύς της τεχνητής νοημοσύνης αυξάνονται γρήγορα, είναι σημαντικό ο τομέας των αερομεταφορών να κάνει ένα βήμα πίσω και να αξιολογήσει τη διαφορά που θα μπορούσε να κάνει, είπε ο Κλάρκ προσθέτοντας: ”Χρησιμοποιήστε το, χρησιμοποιήστε το. Μην το φοβάστε”.
«Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει η τεχνητή νοημοσύνη… αλλά αν είστε στην επιχείρηση και έχετε κάτι τόσο ισχυρό όσο αυτό που έρχεται και είστε πολύ προσανατολισμένοι σε διαδικασίες, ένταση ανθρώπινου δυναμικού, πρέπει να αφιερώσετε χρόνο για να δείτε τι θα μπορούσε να κάνει αυτό για να βελτιώσει αυτό που ήδη κάνετε», είπε.

Σχετικά με το θέμα των αεροπλάνων εντελώς χωρίς πιλότους, ο Κλάρκ είπε ότι θα ήταν δυνατό αλλά είναι πολύ μακρινό, προσθέτοντας ότι δεν πιστεύει ότι αυτό θα συμβεί όσο ο ίδιος ζει.

″Θα μπορούσε το αεροσκάφος να πετάξει σε πλήρως αυτοματοποιημένη βάση; Ναι, θα μπορούσε, η τεχνολογία είναι ακριβώς εκεί τώρα, [αλλά] θα υπάρχει πάντα κάποιος στο θάλαμο πτήσης κατά την άποψή μου”, πρόσθεσε.

Η αγορά αυτόνομων αεροσκαφών βρίσκεται επί του παρόντος στα σπάργανά της, αν και μερικές νεοφυείς επιχειρήσεις επικεντρώνονται στην ανάπτυξη αεροπλάνων χωρίς πιλότους για το μέλλον.

Πηγή: https://www.cnbc.com/

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,271LikesΚάντε Like
88,475 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ