Ο σέρφερ Ροντρίγκο Κόσα κατέρριψε ένα παγκόσμιο ρεκόρ δαμάζοντας με εξαιρετική μαεστρία το ψηλότερο κύμα της Ναζαρέ στην κεντρική Πορτογαλία, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ένωσης World Surf League (WSL).

Κάτοχος του εντυπωσιακού ρεκόρ είναι ο εν λόγω 38χρονος Βραζιλιάνος με καταγωγή από το Σάο Πάολο, που κατάφερε να ισορροπήσει σε ένα κύμα που το ύψος του φτάνει στα 24,38 μέτρα.

Συγκλονιστικό βίντεο: Ποτάμια λάβας ρέουν για 33 μέρες στη Χαβάη! (video)

- Advertisement -

Στην σελίδα του στο Facebook μοιράστηκε το μήνυμά του με τον κόσμο που τον στήριξε: «Ευχαριστώ όλους για την υποστήριξή σας, με βοηθήσατε να πιστέψω πως ήταν δυνατό (…) το νέο παγκόσμιο ρεκόρ, τι τιμή, εξακολουθώ να μην βρίσκω τα λόγια».

Πανέμορφα πορτρέτα με μια φωτογραφική μηχανή 160 ετών! (photos)

Η απίθανη επίδοση αυτή σημειώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν άρχισαν να εμφανίζονται τα πρώτα αρκετά μεγάλα κύματα στη Ναζαρέ, θέτοντας ιδανικές συνθήκες για την κατάκτηση ενός νέου ρεκόρ. Ο Βραζιλιάνος κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό του κυριολεκτικά, αφού και το προηγούμενο ρεκόρ, κάνοντας σερφ σε κύμα ύψους 23,77 μέτρων, ήταν πάλι δικό του.

4 μέρη που απαγορεύεται να επισκεφθεί μια γυναίκα ακόμα και στις μέρες μας! (photos)

Η φήμη του Ναζαρέ είναι διαδεδομένη σε όλους τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ και ειδικά σε όσους αγαπούν να «καβαλάνε» τεράστια κύματα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ