Ο Τάσος Δούσης σας δίνει 5 συμβουλές για το συνάλλαγμα

Δεν ξέρετε τι να κάνετε με τα χρήματά σας όταν ταξιδεύετε σε χώρες που δεν έχουν ευρώ; Μην αγχώνεστε και ακολουθείστε τις παρακάτω συμβουλές για το συνάλλαγμα!

Προσοχή είναι πάρα πολύ εύκολο στο ταξίδι σας σε χώρες που δεν έχουν ευρώ να χάσετε μέχρι και το 30% των χρημάτων σας, αν δεν προσέξετε βασικές αρχές για την ανταλλαγή χρημάτων από ευρώ σε συνάλλαγμα. Ξέρετε μερικές φορές δεν δίνουμε σημασία σε λεπτομέρειες με αποτέλεσμα να κάνουμε πολύ σοβαρά λάθη που μας στοιχίζουν και μας επιβαρύνουν το ταξίδι μας.

Εδώ λοιπόν από το travelstyle.gr θα σας επισημάνω τα 5 ίσως σημαντικότερα λάθη που κάνουν οι ταξιδιώτες στην αγορά συναλλάγματος.

Πιστεύω να σας βοηθήσω προκειμένου με τις συμβουλές μου να αποφύγετε το χάσιμο χρημάτων!

1. Είναι πολύ σημαντικό να ενημερωνόμαστε για τις συναλλαγματικές ισοτιμίες

Αν θέλετε να δείτε τι πραγματικά σας συμφέρει περισσότερο πρέπει να τσεκάρετε ποιες είναι αναλυτικά οι ισοτιμίες αναφορικά με το ευρώ στον προορισμό που ετοιμάζεστε να ταξιδέψετε. Αν ας πούμε παρατηρήσετε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες η τάση είναι πτωτική τότε σίγουρα θα σας συμφέρει να αλλάξετε συνάλλαγμα μόλις φτάσετε στον προορισμό σας.

Ο Τάσος Δούσης σας δίνει 5 συμβουλές για το συνάλλαγμα για να μην χάνετε χρήματα... ποτέ!

2. Τι να προτιμήσετε

Δείτε αν σας συμφέρει να αλλάξετε συνάλλαγμα σε ανταλλακτήριο στο αεροδρόμιο ή μέσω μηχανήματος τραπέζης στον τόπο προορισμού σας. Ας πούμε στην Αγγλία είναι προτιμότερο να βγάζετε χρήματα με την κάρτα σας από τα μηχανήματα του δρόμου  παρά να αλλάζετε τα ευρώ με λίρες στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος. Η προμήθεια στα ανταλλακτήρια αλλά και ισοτιμία είναι μεγαλύτερη από ότι στο ATM της τράπεζας στο Λονδίνο.

3. Μην αλλάξετε χρήματα στο δρόμο

Ποτέ μην κάνετε το λάθος να αλλάξετε χρήματα στο δρόμο σε υπαίθρια ανταλλακτήρια η στην μαύρη αγορά! Στην Κωνσταντινούπολη ας πούμε σίγουρα θα σας πλευρίσουν για να αλλάξετε τα ευρώ σας στην μαύρη αγορά με καλύτερη ισοτιμία από ότι δίνουν οι τουρκικές τράπεζες. Το πιθανότερο είναι ότι θα σας κλέψουν και θα σας πασάρουν η πλαστά χαρτονομίσματα η με κάποιον ταχυδακτυλουργικό τρόπο θα σας κλέψουν. Θα νομίζετε ότι έχετε πάρει τα χρήματα που ανταλλάξατε αλλά στην πραγματικότητα θα έχετε πάρει το 1/3.

Διαβάστε ακόμα:  Ο κομψός ξενώνας στην Αγόριανη Παρνασσού με βαθμολογία 9,9 και τιμή €39!

4. Αποφύγετε το συνάλλαγμα στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας

Ποτέ μα ποτέ δεν θα ανταλλάσετε χρήματα στην ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας. Ή διαφορά στην ισοτιμία συναλλάγματος σε πάρα πολλές περιπτώσεις φτάνει μέχρι και 25%. Τα ξενοδοχεία θα εκμεταλλευτούν την ανάγκη σας για ρευστό και θα σας πάρουν το κεφάλι.

Ο Τάσος Δούσης σας δίνει 5 συμβουλές για το συνάλλαγμα για να μην χάνετε χρήματα... ποτέ!

5. Χρησιμοποιήστε τις κάρτες σας

Στη σημερινή εποχή δεν χρειάζεται ούτε να κάνετε συνάλλαγμα πολλά χρήματα ούτε να κουβαλάτε αυτά τα χρήματα μαζί σας. Στον δυτικό κόσμο, ας πούμε, μπορείτε άνετα να κάνετε όλες σας τις δουλειές στο ταξίδι (τα ψώνια ακόμη και το ταξί)με τις πιστωτικές σας κάρτες.

Πάντα με το που θα φτάσετε στον προορισμό σας, θα έχετε ένα μικρό ποσό σε συνάλλαγμα για τις άμεσες ανάγκες σας και στη συνέχεια θα αλλάζετε κάθε μέρα χρήματα, όσα σας χρειάζονται, υπολογίζοντας πάντα όταν θα φύγετε από τη χώρα να μη σας έχει μείνει τίποτα για να ξανά…ανταλλάξετε. Θα έχετε πληρώσει όπως αντιλαμβάνεστε δύο φορές προμήθεια.

Μην ξεχνάτε ότι το διαβάσατε στο blog μου στο Travelstyle.gr!

Για περισσότερα άρθρα μπείτε στο blog μου στο Travelstyle.gr!

Διαβάστε επίσης:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ