Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
32 C
Athens
ΑρχικήΤάσος Δούσης BlogΟ Τάσος Δούσης για τον ελληνικό τουρισμό: «Ένα βήμα πριν τον γκρεμό»...

Ο Τάσος Δούσης για τον ελληνικό τουρισμό: «Ένα βήμα πριν τον γκρεμό» – Η αιχμηρή ανάρτηση αλλά και οι λύσεις που υπάρχουν

Τον τελευταίο καιρό γίνεται πολύς λόγος για τη «βαριά βιομηχανία της χώρας» τον τουρισμό. Ειδικοί και μη, βγαίνουν και λένε τι γίνεται, τι δεν γίνεται, τι πάει λάθος, αν πάει λάθος κ.ο.κ. και από την άλλη υπάρχουν επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του χώρου που αγωνιούν αλλά και ένα μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων πολιτών που αδυνατεί υπό αυτές τις συνθήκες να πάει διακοπές -και για να διευκρινίσω όχι στη Μύκονο και στη Σαντορίνη, όπως κάποιοι λένε, “αφού δεν είναι απαραίτητο να κάνουν όλοι ακριβές διακοπές”-, αλλά σε άλλους πολύ πιο προσιτούς θεωρητικά προορισμούς.

Όλοι λοιπόν, ή σχεδόν όλοι, έχουν μια άποψη πάνω σε αυτό, και συνήθως είναι εκείνοι που δεν έχουν και ιδιαίτερη γνώση του χώρου και του θέματος ή / και εκείνοι που δεν θα χρειαστεί καν να σκεφτούν πως και αν θα πάνε διακοπές γιατί δεν έχουν τέτοιους “περιορισμούς”. Ωστόσο η “βαριά βιομηχανία” προφανώς δεν θα στηριχτεί από αυτούς και ακόμα χειρότερα, από το να μην πάμε εμείς διακοπές, ή να μην έρθει αυτό το τεράστιο νούμερο τουριστών που μέρα νύχτα ευαγγελιζόμασταν, είναι η δυσφήμιση της χώρας από πότε άλλοτε λάτρεις της, ειδικά εκείνους τους επώνυμους που με τις αναρτήσεις τους στα social media εκθειάζανε τη χώρα μας και τώρα -παρακαλάμε να μην- κάνουν το αντίθετο, δεδομένης της μεγάλης επιρροής τους στο ευρύ κοινό. Γιατί κανένας δεν θέλει να τον κλέβουν όσο πλούσιος και αν είναι, ακόμα και αν έχει λεφτά για “πέταμα”.

- Advertisement -

Τελικά τι πάει τόσο λάθος σε αυτή τη χώρα που δεν μπορεί ούτε καν σε αυτό τον τομέα όχι να πάρει, αλλά ούτε να διατηρήσει τα πάνω της;

Ο Τάσος Δούσης πήρε θέση επί του θέματος, γιατί πως να το κάνουμε, καθείς εφ’ω ετάχθη. Αφού μιλούν όλοι, ας μιλήσουν και αυτοί που γνωρίζουν, και όχι μόνο τι ισχύει στη χώρα αλλά και στον κόσμο σχετικά με τον τουρισμό. Με μια αιχμηρή ανάρτηση στο Instagram ο Τάσος Δούσης γράφει τι ισχύει και πως μπορεί να καταλήξει και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο ελληνικός τουρισμός είναι «ένα βήμα πριν τον γκρεμό» ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και «όποιος θέλει, ας τα ακούσει».

Διαβάστε την ανάρτησή του και «όποιος θέλει, ας τα ακούσει»:

Ωστόσο, καλά μπορεί να τα λέμε όλοι, αλλά η ουσία βρίσκεται στις λύσεις των προβλημάτων και όχι στη διαπίστωσή τους. Σε άλλη ανάρτησή του μέσω Instagram ο Τάσος Δούσης γράφει για όσα θα έπρεπε να γίνουν στον τομέα αυτό, πριν αν είναι πολύ αργά, αναφέροντας συγκεκριμένα τι θα έκανε ο ίδιος αν ήταν υπουργός τουρισμού για 24 ώρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση με 10 σαφή σημεία.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,193 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ