Με την έλευση της νέας χρονιάς, πολλοί ψάχνουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα. Ποιες πόλεις όμως μπορούν να προσφέρουν μια μακρά και υγιεινή ζωή;

- Advertisement -

Νέα μελέτη επιβεβαίωσε την επίδραση πέντε συνηθειών στον τρόπο ζωής των ανθρώπων.

Πρόκειται για το :

  • Tο κάπνισμα.
  • Την σωματική δραστηριότητα.
  • Την κατανάλωση αλκοόλ.
  • Το σωματικό βάρος.
  • Τη διατροφή.

Οι ανωτέρω παράγοντες επηρεάζουν τόσο το συνολικό προσδόκιμο ζωής όσο και τις χρόνιες ασθένειες.

Η εταιρεία Lenstore ανέλυσε 44 παγκόσμιες πόλεις σε 10 μετρήσεις. Οι δείκτες κυμαίνονται από τις ώρες ηλιοφάνειας έως το μέσο κόστος μιας συνδρομής στο γυμναστήριο.

1.Βιέννη

Η αυστριακή πρωτεύουσα προσφέρει το τέλειο μέρος για έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Με 1.884 ώρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο, κόστος ενός μπουκαλιού νερού σε προσιτές £ 0,58 και κατατάσσεται ως η ένατη πιο ευτυχισμένη χώρα των τοποθεσιών που αναλύθηκαν.

Βιέννη

2.Ντουμπάι

Το Ντουμπάι έχει 3.509 ώρες ηλιοφάνειας ετησίως. Είναι η δεύτερη υψηλότερη. Η πόλη δεν είναι ιδανική μόνο για όσους χρειάζονται κάποια βιταμίνη D και θέλουν να χαλαρώσουν, με την πόλη να έχει σχεδόν 2.000 (1.889) υπαίθριες δραστηριότητες για ενεργούς λάτρεις.

Ντουμπάι

3.Κοπεγχάγη

Γνωστή ως μία από τις πιο ευτυχισμένες πόλεις στον κόσμο η πρωτεύουσα της Δανίας ανέβηκε δύο βαθμολογίες από την έκθεσή μας για υγιείς πόλεις για το 2021, καταλαμβάνοντας τώρα την τρίτη θέση. Η Κοπεγχάγη διαθέτει την τρίτη χαμηλότερη ετήσια ώρα εργασίας. Έχει τον πέμπτο χαμηλότερο δείκτη ρύπανσης από οποιαδήποτε πόλη που αναλύθηκε.

Γειτονιά Nyhavn, Κοπεγχάγη
Στη γειτονιά Nyhavn

4.Φρανκφούρτη

Η Φρανκφούρτη είναι πρώτη ως η πόλη με την καλύτερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Έχει χαμηλές ώρες εργασίας.

Φρανκφούρτη

5.Άμστερνταμ

Η ολλανδική πρωτεύουσα κλείνει τις πέντε κορυφαίες πόλεις για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.  Το Άμστερνταμ διατηρεί την πέμπτη θέση στην κατάταξη για το βαθμό ευτυχίας του (7,5/10). Έχε τα έκτα χαμηλότερα επίπεδα παχυσαρκίας στην Ευρώπη με το 20,4% του πληθυσμού της.

 Άμστερνταμ

6.Ελσίνκι

Κατατάσσεται ως η πιο ευτυχισμένη πόλη από όλες τις τοποθεσίες. Έχει τα χαμηλότερα επίπεδα ρύπανσης με βαθμολογία 13,2/100. Διαθέτει τους πιο ευτυχισμένους πολίτες, έχει καθαρό αέρα και περιορισμένη πρόσβαση σε ανθυγιεινές επιλογές φαγητού.

Ελσίνκι

7.Βερολίνο

Το μέσο προσδόκιμο ζωής του Βερολίνου είναι 81,1 χρόνια. Η γερμανική πρωτεύουσα έχει επίσης δει μείωση στο κόστος της για έναν υγιεινό τρόπο ζωής.

Βερολίνο, μια από τις πιο cool πόλεις της Ευρώπης

8.Στοκχόλμη

Η Στοκχόλμη κατατάσσεται στην όγδοη θέση στη λίστα για τις πιο υγιεινές πόλεις. Ταυτόχρονα, είναι έβδομη στην Ευρώπη για τα χαμηλά επίπεδα παχυσαρκίας.

Στοκχόλμη

9.Φουκουόκα

Η Φουκουόκα, η δεύτερη μη ευρωπαϊκή χώρα στη λίστα των 10 κορυφαίων. Βρίσκεται στην Ιαπωνία. Υπερηφανεύεται για το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής μαζί με την Οσάκα και το Τόκιο.

Φουκουόκα Ιαπωνία

10.Γενεύη

Η τελευταία πόλη που μπήκε στη λίστα των 10 κορυφαίων είναι η Γενεύη. Γνωστή ως οικονομικό κέντρο και τοποθεσία για την παγκόσμια διπλωματία, η Γενεύη καταλαμβάνει τη 10η θέση.

Γενεύη

Πηγή tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ