ωραιότεροι κήποι στον κόσμο

Αν είστε από αυτούς που όταν επισκέπτονται ένα μέρος και θέλουν να κάνουν βόλτα σε εντυπωσιακούς κήπους με πολύχρωμα λουλούδια και σπάνια φυτά, τότε σίγουρα θα θέλετε να δείτε τους 7 ωραιότερους κήπους στον κόσμο.

Αν ψάχνετε κάτι πιο κοντινό τότε στην Αθήνα μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ σας, σε 7 υπέροχα μαγαζιά με κήπους και “μυστικές” αυλές!

Κήπος του Monet, Giverny, Γαλλία

Κήπος του Monet, Giverny, Γαλλία

Δεν είναι πολύ πιθανό να συναντήσετε άλλο κήπο τόσο χιλιοζωγραφισμένο όσο το Monet στη μικρή πόλη της Giverny. Μερικά από τα πιο διάσημα έργα του είχαν ως πηγή έμπνευσης αυτό τον κήπο. Το τοπίο περιλαμβάνει καμάρες με αναρριχώμενα φυτά και πολύχρωμους θάμνους, τον κήπο με το νερό, μια Ιαπωνική γέφυρα και ένα πανέμορφα σημεία με γλυσίνιες και αζαλέες.

Villa Lante, Ρώμη, Ιταλία

Villa Lante, Ρώμη, Ιταλία

Οι κήποι αυτοί είναι έργο του Καρδινάλιου Gambara, η αγάπη του οποίου για τη ζωή στην εξοχή και το φαγητό στον καθαρό αέρα ήταν η έμπνευσή του για τη δημιουργία αυτών των υπέροχων κήπων. Πρόκειται για ένα Μανιεριστικό κήπο σχεδιασμένο από ένα μηχανικό υδραυλικών, τον Tommaso Ghinucci, για να προκαλεί έκπληξη και συνδυάζει μια αρμονική χορογραφία από στοές, συντριβάνια και σπηλιές.

Κάστρο των Βερσαλλιών, Παρίσι, Γαλλία

Η μεγαλειώδης κατοικία του Λουδοβίκου του ΙΔ’ και οι εξαίσιοι κήποι των Βερσαλλιών είναι ένα θέαμα ανυπέρβλητο. Οι κήποι απλώνονται σε έκταση 800 στρεμμάτων και έχουν σχεδιαστεί από τον Andre Le Notre με το κλασικό στυλ των γαλλικών κήπων.

Κήποι του Παλατιού Sanssouci, Βερολίνο, Γερμανία

Κήποι του Παλατιού Sanssouci, Βερολίνο, Γερμανία

Αγκαλιάζουν το πρώην καλοκαιρινό παλάτι του Βασιλιά της Πρωσίας, Φρεδερίκου του Μέγα στη Πότσνταμ και είναι σχεδιασμένοι σε ένα οικείο μπαρόκ ύφος. Ο βασιλιάς είχε ως έμπνευση τις Βερσαλίες και ήθελε να τις ανταγωνιστεί. Οι αυλές έχουν χαμηλά αμπέλια που φυτεύτηκαν μαζί με συκιές. Τα χαμηλότερα επίπεδα έχουν συντριβάνια, αγάλματα και διακοσμητικούς κήπους και τα όρια είναι γεμάτα με χρώματα και υφές από αναρριχώμενα φυτά που προσφέρουν μια ζωντανή και ανεπίσημη όψη.

Κήπος Majorelle , Μαρακές, Μαρόκο

Κήπος Majorelle , Μαρακές, Μαρόκο

Αυτός ο δυόμισι στρεμμάτων βοτανικός κήπος δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνη Jacques Majorelle το 1924. Ήταν το αγαπημένο μέρος των Yves Saint Laurent και Pierre Berge που το αγόρασαν το 1980. Ο κήπος διαθέτει 300 είδη φυτών και λουλουδιών, όπως κάκτους, εξωτικά φυτά, αλλά και λιμνούλες, ρυάκια και συντριβάνια.

Κήποι Kew, Λονδίνο, Αγγλία

Κήποι Kew, Λονδίνο, Αγγλία

To Kew ίσως είναι ο διασημότερος βοτανικός κήπος. Τα υπέροχα τοπία και τα υπέροχα γυάλινα σπίτια είναι γεμάτα από σπάνια και πανέμορφα φυτά που είναι μέρος της γοητείας του. Υπάρχουν ακόμα ιστορικά κτίρια, βοτανικές γκαλερί τέχνης και ένα πανέμορφο μονοπάτι που περιβάλλεται από δέντρα.

Κήποι Bahai, Haifa, Ισραήλ

Κήποι Bahai, Haifa, Ισραήλ

Από το Βουνό Carmel μπορείτε να θαυμάσετε το βοτανικό κήπο να εκτείνεται στον ορίζοντα. Υπάρχουν εξακόσια μονοπάτια μέσα από δεκαεννέα μεγαλειώδεις κήπους με νερό που υψώνονται πάνω από τη βόρεια πλευρά του βουνού, καθένα από αυτά τέλεια συμμετρικό, με πανέμορφες σειρές από λουλούδια, φωτεινούς θάμνους και καταπράσινα παρτέρια. Ο δέκατος κήπος διαθέτει περιστύλιο και ένα χρυσαφένιο θολωτό παρεκκλήσι καθώς και άλλους εννέα υπέροχους κήπους στο επίπεδο του δρόμου.

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ