Η Χίος είναι γεμάτη με υπέροχες παραλίες… Άλλες είναι πολυσύχναστες ενώ άλλες είναι ερημικές. Άλλες πάλι είναι εύκολα προσβάσιμες και κάποιες χρειάζεται να τις αναζητήσετε. Εμείς, εδώ, επικεντρωθήκαμε στις παραλίες της νότιας Χίου και σας ξεναγούμε στις γνωστότερες, αλλά είμαστε σίγουροι ότι εσείς θα ανακαλύψετε και άλλες πολλές.

Καρφάς

Καρφάς παραλία Χίος

Ο Καρφάς είναι μία από τις πιο γνωστές και κοσμοπολίτικες παραλίες του νησιού, 10 χλμ από την πόλη της Χίου, που προσελκύει κυρίως τουρίστες, καθώς η περιοχή είναι το πιο μεγάλο τουριστικό θέρετρο. H αμμουδιά είναι υπέροχη και αν αντέχετε το πρωινό ξύπνημα, μπορείτε να απολαύσετε τον Kαρφά χωρίς κίνηση, να χαρείτε την ψιλή άμμο και την ανατολή του ήλιου. Ο Καρφάς είναι ιδανικός για παιχνίδια και ηλιοθεραπεία, έχει πολύ ρηχά νερά, κατάλληλα για μικρά παιδιά. Η παραλία είναι οργανωμένη, διαθέτει ναυαγοσώστη, ομπρέλες και ξαπλώστρες. Εδώ μπορεί να κάνει κανείς όλα τα θαλάσσια σπορ. Στην περιοχή υπάρχουν αρκετά εστιατόρια, καφετέριες καθώς και σούπερ μάρκετς.

- Advertisement -

Βρουλίδια

Βρουλίδια παραλία Χίος

Βρίσκονται στο νοτιότερο άκρο του νησιού. Mοναχική και απόμερη παραλία, την προτιμούν για την ησυχία, την ηρεμία της και για τα μοναδικά χρώματα των νερών!

Αγιά Φωτιά

Αγιά Φωτιά παραλία Χίος

Έχει πάρει το όνομά της από το ναό της Aγίας Φωτεινής που βρίσκεται εκεί. Eίναι κοσμοπολίτικη παραλία με βότσαλα και υπάρχουν τουριστικά καταλύματα, εστιατόρια και καφέ.

Μέγας Λιμνιώνας

Μέγας Λιμνιώνας παραλία Χίος

Από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, λόγω της μικρής απόστασης από την πόλη. H θάλασσα είναι αμμουδερή και η παραλία με ψιλό βότσαλο. H περιοχή έχει πολλά εστιατόρια και καφετέριες.

Μαύρα Βόλια

Μαύρα Βόλια, Χίος

Δίπλα από το λιμανάκι του Eμποριού βρίσκεται η ξεχωριστή παραλία με τις κατάμαυρες πέτρες λόγω της ηφαιστειογενούς προέλευσης τους, τα Μαύρα Βόλια.  Η ελληνική παραλία που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο είναι απομονωμένη από την κίνηση  του λιμανιού και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον όλων όσων επισκέπτονται το νησί για την πεντακάθαρη θάλασσα και το επιβλητικό τοπίο. Δίπλα στα Μαύρα Βόλια βρίσκεται η επίσης κατάμαυρη και μαγευτική παραλία, το Φώκι.

Κώμη

Κώμη παραλία Χίος

Επίνειο της Kαλαμωτής, ο μεγάλος αμμουδερός κόλπος της Kώμης συγκεντρώνει πλήθος παραθεριστών και είναι από τα πιο κοσμοπολίτικα θέρετρα του νησιού, καθώς στην υπέροχη παραλία υπάρχουν πολλά εστιατόρια και καφέ-μπαρ. Στη νοτιοδυτική Χίο, στην περιοχή των Μεστών, υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες.

Λιλικάς

Λιλικάς παραλία Χίος

H παραλία βρίσκεται κοντά στην Kώμη, έχει ψιλό βότσαλο και στην περιοχή υπάρχουν ταβερνάκια για φαγητό.

Στη νοτιοδυτική Χίο, στην περιοχή των Μεστών, υπάρχουν εκπληκτικές παραλίες. Εκτός από τα Φανά, οι παραλίες της Διδύμας (πάνω), της Αυλωνιάς , αλλά και της Αποθήκας και των Τραχηλιών, υπόσχονται αξέχαστα καλοκαιρινά μπάνια!

Με πληροφορίες από το chios24.gr

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ