Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
36.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΟι 8 ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας -...

Οι 8 ευρωπαϊκές χώρες που εντάχθηκαν στην «πράσινη» λίστα της Βρετανίας – Τι ισχύει για την Ελλάδα

Σύμφωνα με τη νέα αναθεώρηση, οι Βρετανοί «αναβάθμισαν» στην πράσινη κατηγορία 8 ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες είναι:

  • Γαλλία
  • Γερμανία
  • Αυστρία
  • Σλοβενία
  • Σλοβακία
  • Λετονία
  • Ρουμανία
  • Νορβηγία

Η νέα αυτή λίστα τίθεται σε ισχύ από την Κυριακή 8 Αυγούστου οπότε όσοι ταξιδεύουν στους προορισμούς αυτούς δεν θα μπαίνουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους στη Βρετανία.

- Advertisement -

Αντίθετα, η χώρα μας παραμένει στην «πορτοκαλί» ταξιδιωτική λίστα της βρετανικής κυβέρνησης έπειτα και από αυτή τη νεότερη αξιολόγηση, όπως και η Ισπανία.

Ωστόσο, η παραμονή στο «πορτοκαλί» λίστα δεν φαίνεται να επηρεάζει τις κρατήσεις, καθώς οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί όταν επιστρέφουν στην πατρίδα τους από «πορτοκαλί» προορισμούς δεν υποχρεώνονται σε καραντίνα. Όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο ή έχουν κάνει μόνο μία δόση είναι εκείνοι που υποχρεώνονται σε 10 ημέρες απομόνωση κατά την επιστροφή.

Εκτός από τη χώρα μας, η οποία παρέμεινε στην «πορτοκαλί» λίστα, οι Βρετανοί ενέταξαν στην ίδια λίστα χώρες που μέχρι πρότινος ήταν στην «κόκκινη»: την Ινδία, το Μπαχρέιν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κατάρ.

H Ελλάδα στη λίστα του CDC των ΗΠΑ με τους προορισμούς πολύ υψηλoύ κινδύνου λόγω Covid-19

Πριν λίγες μέρες έγινε επίσης γνωστό ότι η Ελλάδα είναι στη λίστα του CDC των ΗΠΑ με τους προορισμούς πολύ υψηλoύ κινδύνου.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ πρόσθεσαν 16 προορισμούς στο πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας στους οποίους συστήνεται στους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν.

Τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) προειδοποίησαν σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στην Ιρλανδία, το Ιράν, το Καζακστάν, τις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους και άλλους προορισμούς μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της Covid-19 σε αυτές τις χώρες.about:blank

Μεταξύ των χωρών που κατατάσσονται στο εξής απο τα CDC στο ίδιο «Επίπεδο 4» και συστήνεται στους πολίτες των ΗΠΑ να αποφεύγουν το ταξίδι είναι επίσης η Λιβύη, η Ανδόρα, ο Άγιος Βαρθολομαίος, το Λεσότο, η Μαρτινίκα, η Μάλτα, το Νησί Μαν και το Κουρασάο.

Οι προορισμοί που εμπίπτουν στην κατηγορία «πολύ υψηλού» κινδύνου είχαν περισσότερες από 500 περιπτώσεις μολύνσεων ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες 28 ημέρες, σύμφωνα με τις παραμέτρους του CDC.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ